Treceți la conținutul principal

Tartlete cu cremă de banane și căpșuni



   De 1 mai muncitoresc nu puteam să stau degeaba, așa că, în timp ce Maricica (mașina de spălat) spăla de zor garderoba mea de vară, eu m-am gândit să mă coc la foc domol în bucătărie și să fac ceva bun. Și am făcut 2 feluri de ceva bun, ăsta fiind primul fel.
   Pentru crustă am pisălit cam 200g de biscuiți digestivi (eu am avut de la Gullon) și i-am amestecat cu 100g unt topit. Și pentru că mi-am luat formă mândră de silicon pentru tartlete, m-am gândit să o și folosesc, dar s-a dovedit că cele 6 găurele nu sunt suficiente pentru cantitatea de crustă, așa că am mai luat 2 forme de mini-mini tarte și le-am umplut și pe alea. Am amestecat bine compoziția de biscuiți cu unt și am îndesat-o în forme cu mâna , să fie acoperite uniform baza și pereții. Apoi am dat formele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru cam 15 minute. Le-am scos și le-am lăsat să se răcească.
   Pentru cremă am amestecat o cutie de mascarpone cu 2 banane super coapte, cu care nu știam ce să fac, apoi am mai adăugat o lingură de miere, una de extract de vanilie și am amestecat bine, bine. Apoi m-a mâncat pe mine undeva și m-am gândit că ar merge să pun și niște frișcă, dar ... mare greșeală, am bătut frișca și când am amestecat-o cu compoziția de mascarpone s-a tăiat și a rezultat o chestie brânzicioasă cu care nu știam ce să fac. Am compilat rapid și am hotărât. Am mai bătut 2 ouă și am amestecat cu voioșie, apoi am luat cu lingura din compoziție și am umplut cojile de tartlete răcite și am dat din nou la cuptor pentru vreo 40 de minute. N-am folosit toată compoziția, că a ieșit destul de multă, așa că restul a fost folosită la ceva-ul al doilea pe care l-am făcut și despre care o să vă povestesc data viitoare. Am scos tartletele din cuptor și le-am lăsat să se răcescă în forme, apoi le-am scos pe un grătar și le-am mai pus pe deasupra niște cremă de brânză și iaurt cu căpșuni de la Exquisa (Exquisa Quark-Jogurt Früchtchen Erdbeere îi zice pe etichetă, eu am luat de la Auchan) și am decorat cu feliuțe de căpșuni proaspete. Le-am dat la frigider și asta a ieșit.


Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!