Treceți la conținutul principal

Tartlete cu cremă de banane și căpșuni



   De 1 mai muncitoresc nu puteam să stau degeaba, așa că, în timp ce Maricica (mașina de spălat) spăla de zor garderoba mea de vară, eu m-am gândit să mă coc la foc domol în bucătărie și să fac ceva bun. Și am făcut 2 feluri de ceva bun, ăsta fiind primul fel.
   Pentru crustă am pisălit cam 200g de biscuiți digestivi (eu am avut de la Gullon) și i-am amestecat cu 100g unt topit. Și pentru că mi-am luat formă mândră de silicon pentru tartlete, m-am gândit să o și folosesc, dar s-a dovedit că cele 6 găurele nu sunt suficiente pentru cantitatea de crustă, așa că am mai luat 2 forme de mini-mini tarte și le-am umplut și pe alea. Am amestecat bine compoziția de biscuiți cu unt și am îndesat-o în forme cu mâna , să fie acoperite uniform baza și pereții. Apoi am dat formele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru cam 15 minute. Le-am scos și le-am lăsat să se răcească.
   Pentru cremă am amestecat o cutie de mascarpone cu 2 banane super coapte, cu care nu știam ce să fac, apoi am mai adăugat o lingură de miere, una de extract de vanilie și am amestecat bine, bine. Apoi m-a mâncat pe mine undeva și m-am gândit că ar merge să pun și niște frișcă, dar ... mare greșeală, am bătut frișca și când am amestecat-o cu compoziția de mascarpone s-a tăiat și a rezultat o chestie brânzicioasă cu care nu știam ce să fac. Am compilat rapid și am hotărât. Am mai bătut 2 ouă și am amestecat cu voioșie, apoi am luat cu lingura din compoziție și am umplut cojile de tartlete răcite și am dat din nou la cuptor pentru vreo 40 de minute. N-am folosit toată compoziția, că a ieșit destul de multă, așa că restul a fost folosită la ceva-ul al doilea pe care l-am făcut și despre care o să vă povestesc data viitoare. Am scos tartletele din cuptor și le-am lăsat să se răcescă în forme, apoi le-am scos pe un grătar și le-am mai pus pe deasupra niște cremă de brânză și iaurt cu căpșuni de la Exquisa (Exquisa Quark-Jogurt Früchtchen Erdbeere îi zice pe etichetă, eu am luat de la Auchan) și am decorat cu feliuțe de căpșuni proaspete. Le-am dat la frigider și asta a ieșit.


Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fi

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți și am făc

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

     Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :)       Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot.       Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul so