Delicios, pofticios, un aperitiv din multitudinea de aperitive de pe o masă arăbească veritabilă. Nu lipsesc ingredientele de bază de care eu sunt forever and ever îndrăgostită: usturoiul și tahina. Am spus că e super ușor de făcut? :P
Ingrediente
- 1 conservă de năut (iese mult mai gustos cu năut uscat fiert acasă, dar n-am avut timp și, recunosc, nici mare tragere de inimă să stau după el și îmi era și super poftă :D; când voi face cu năut uscat, voi adăuga rețeta, promit solemn ;) )
- 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici- sau mai multe, dacă preferați, dar nu mai mult de 4, totuși, pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă
- 4 căței de usturoi
- zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place, oricum o să gustați să potriviți de condimente)
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, după gust
- piper, 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc)
- 1 linguriță chimion (cumin)
- ulei de măsline, boia de ardei dulce/sumac, boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor
Poftă bună!
arata la fel de bine pe cat e de gustos!
RăspundețiȘtergereEste unul dintre favoritele mele, după cum spuneam. Și la cât e de ușor de făcut, merită încercat, măcar :)
RăspundețiȘtergeretahina=pasta de naut?????
RăspundețiȘtergereeu stiam ca e pasta de susan...
:)) De susan e, corectat!
RăspundețiȘtergere