Treceți la conținutul principal

Hummus




     Delicios, pofticios, un aperitiv din multitudinea de aperitive de pe o masă arăbească veritabilă. Nu lipsesc ingredientele de bază de care eu sunt forever and ever îndrăgostită: usturoiul și tahina. Am spus că e super ușor de făcut? :P

Ingrediente
  • 1 conservă de năut (iese mult mai gustos cu năut uscat fiert acasă, dar n-am avut timp și, recunosc, nici mare tragere de inimă să stau după el și îmi era și super poftă :D; când voi face cu năut uscat, voi adăuga rețeta, promit solemn ;) )
  • 2 linguri de tahina (pastă de susan)- eu atât am pus aici-  sau mai multe, dacă preferați, dar nu mai mult de 4, totuși, pentru că e super consistentă și apoi o să vi se pară puțin grețoasă 
  • 4 căței de usturoi 
  • zeama de la o lămâie (sau mai mult dacă vă place, oricum o să gustați să potriviți de condimente)
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • sare, după gust
  • piper, 1/2 de linguriță (eu am pus un amestec arăbesc)

  • 1 linguriță chimion (cumin)

  • ulei de măsline, boia de ardei dulce/sumac, boabe de năut sau muguri de pin ușor rumeniți pentru decor 
     Ideea de bază, în ordine sau după cum vă place, puneți într-un vas ingredientele (sfatul meu-năutul scurgeți-l și  clătiți-l puțin) și blenduiți-le, adăugând puțină apă dacă vi se pare că amestecul este prea dens. Potriviți de sare, piper și lămâie (nu uitați, totuși, fiecare e cu gustul lui, așa că simțiți-vă liberi să ajustați cantitatea de ingrediente după gust), aranjați pe o farfurie, dați frâu liber imaginației și faceți un model frumușel, apoi turnați nițel ulei de măsline și boia dulce sau sumac de decor, apoi lăsați-l acoperit la frigider cel puțin o oră, două, să se așeze și să se amestece toate aromele.Se servește cu pâine arăbească (lipie).
Poftă bună! 



Comentarii

  1. arata la fel de bine pe cat e de gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este unul dintre favoritele mele, după cum spuneam. Și la cât e de ușor de făcut, merită încercat, măcar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. tahina=pasta de naut?????
    eu stiam ca e pasta de susan...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…