Ideea mea de cadou diferă probabil de a majorității. Îmi plac cadourile, atât să primesc, cât și să fac și poate n-o să mă credeți, dar îmi place mai mult să dăruiesc, pentru că până acum nu am întâlnit o mai mare mulțumire sufletească decât cea pe care o am atunci când văd surpriza și mulțumirea pe fețele celor din jurul meu. Și pentru că cele mai frumoase cadouri (după părerea mea) sunt florile și acele „nimicuri” în care simți fărâma de suflet pusă pentru confecționarea sau chiar și pentru căutarea cadoului potrivit, mie îmi place să fac ce mă pricep, adică „ceva bun” și fac lucrul acesta din inimă și sper că lucrul acesta se simte în fiecare bucățică din ceea ce fac. :) Am avut norocul să întâlnesc în drumul meu și să am în jurul meu oameni deosebiți, pe care îi consider darul lui Dumnezeu pentru mine și a fost mai mult decât generos cu mine din punctul acesta de vedere. Chiar dacă nu întotdeauna au rămas lângă mine, îi am mereu în suflet și dacă s-ar putea aș vrea cumva să simtă că nu i-am uitat. Celor pe care îi am alături de mine aș vrea să le spun cât de mult mă bucur și apreciez prezența lor în viața mea.
Biscuiții aceștia sunt darul meu pentru unul dintre acești oameni deosebiți, i-am făcut cu mare drag și sper să se bucure de acest umil dar din partea mea. (Și mai am de făcut un dar unei alte persoane deosebite, dar trebuie să mă gândesc ce. Vă anunț eu când e gata ;) ).
Rețeta am luat-o dintr-un număr din GoodFood . Mie una îmi place genul acesta de biscuiți la nebunie, au de toate, fructe uscate, nuci de tot felul, arome multe și savuroase, sunt puțin crocanți și puțin gumicioși, numai buni alături de o cană de lapte sau o ceșcă de cafea dimineața, sau o cafea cu lapte și nu numai dimineața, ci oricând ai chef de un moment de răsfăț. Față de rețeta preluată, am făcut mici modificări, pe care o să vi le împărtășesc imediat.
Ingrediente
- 200g de unt
- 175g de zahăr brun (eu am folosit 60g zahăr brut de la SanoVita și 110g zahăr tip melasă de la Billington's)
- 2 linguri melasă de mure (asta am avut în locul marmeladei de portocale)
- 1/2 linguriţă nucșoară
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă de ghimbir măcinat
- 1 linguriță cardamon
- 160g fulgi de ovăz
- 200g de făină, plus extra pentru pudrat (eu am folosit făină de speltă)
- 2 linguriţe praf de copt
- 175g de fructe uscate (eu am avut fruct mix de la SanoVita, merișoare uscate, stafide), tocate
- 100g de alune de pădure, migdale și caju tocate
Am urmat metoda din rețeta originală, adică untul mai întâi l-am amestecat cu zahărul, apoi am adăugat melasa de mure, ovăzul, făina amestecată înainte cu praful de copt, fructele și nucile. Cu mâinile date cu puțină făină și pe un blat înfăinat am pus amestecul, am format un sul, l-am tăiat în felii (eu le-am mai modelat cu mâna să iasă cât de cât rotunde și le-am presat puțin, ele oricum s-au mai umflat la copt) pe care le-am pus în tavă pe o hârtie de copt și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 160 de grade C pentru 20-25 de minute, adică până au căpătat o nuanță aurie.
Eu am mâncat doi biscuiți de dimineață cu o cană cu lapte, abia aștept să îi dau și să văd verdictul. Mie mi-au plăcut enorm!
Poftă bună!
Multumesc la fel! :)
RăspundețiȘtergere