Nu știu cum să le zic, biscuiți sau scones? Diferența dintre ei e doar de ce mai adăugăm, biscuiții sunt varianta americană, sunt serviți la mâncare, scones, de obicei, sunt făcuți cu fructe sau alte cele înăuntru și sunt varianta britanică. Eu am adaptat rețeta de pe Joy of Baking (unul dintre preferatele mele în ale bunătăților la cuptor :x) și am folosit făină integrală,am mărit cu 20ml cantitatea de lapte, iar untul l-am fărâmițat cu degetele. Au fost minunate la micul dejun cu unt și un pic de cremă de portocale (mergea și cu gem sau dulceață, cred, dar eu asta am văzut în frigider și mi s-a făcut poftă).
Ingrediente
- 325g făină integrală
- 2 1/2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 113g unt rece
- 200ml lapte
- 1 ou
Pentru uns: 1 ou bătut cu o lingură de lapte
Șmecheria e să nu amesteci aluatul mult, să rămână așa, cu cocoloașe prin el. Și eu am preferat varianta amestecatului ingredientelor de mână și nu cu aparatul, pentru că e mai simplu și nu am atât de mult de spălat după :P. Am amestecat făina cu sarea și praful de copt, apoi am tăiat untul (trebuie să fie rece, rpoaspăt scos din frigider) cubulețe mici și l-am amestecat cu vârfurile degetelor, făcând mici cocoloașe, dar repede, să nu se topească untul. Apoi am adăugat în mijloc laptele amestecat cu oul bătut puțin și le-am amestecat până a absorbit făina tot lichidul, nu mai mult. Am pus aluatul pe masa de lucru pe care am presărat puțină făină și l-am mai frământat doar o idee, până am obținut un aluat omogen, pe care l-am întins cu mâna. Am tăiat biscuiții cu un pahar (trebuie să-mi iau și eu forme din alea de tăiat, musai!), i-am pus în tavă pe o foaie de copt, iar uns cu amestecul de ou și lapte și i-am dat la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru vreo 15-20 de minute. După cum vă spuneam eu am mâncat doi biscuiți proaspăt scoși din cuptor cu unt și puțină cremă de portocale, dar merg și cu gem sau brânză sau chiar lângă o mâncare cu sos, în loc de pâine. Sunt fragezi, se fac repede(eu i-am terminat în vreo jumătate de oră), sunt mai buni calzi, într-adevăr, dar pot fi încălziți în cuptor și a doua zi. O să mai fac, o să încerc și varianta cu lapte bătut și cu alt tip de făină și cu ceva în plus prin ei, gen brânză sau ierburi. Și musai să fac și niște scones, pentru că sunt chiar curioasă cum sunt. Dar am o presimțire că sunt cel puțin la fel de buni ca și biscuiții ăștia și mă gândesc cu groază că se duce pe pajiște dieta mea :)) Nu-i bai, o să dublez sportul ;)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu