Despre negresele astea nu pot să spun decât că le-am făcut pentru o persoană specială pentru mine. Punct. Sper să-i placă.(Și să nu vadă postul ăsta înainte să le primească :P).
Rețeta a fost inspirată de aici, cu modificările pe care le veți vedea.
Ingrediente
- 85g unt
- 225g ciocolată (74% cacaco, eu folosesc una de la MegaImage, marca lor)
- 150g zahăr brut
- 2 ouă (mai măricele au fost ele, așa)
- 1 lingură cacao
- 1 lingură extract de vanilie
- 30g amidon
- 100g migdale (le-am pus puțin în cuptor înainte)
- 100g merișoare uscate
Untul și ciocolata le-am topit la foc mic, ouăle le-am bătut cu mixerul bine, bine, împreună cu zahărul, până s-au făcut așa, înspumate, peste ciocolată am pus cacaoa, vanilia, apoi am adăugat amidonul, amestecul de oua, puțin câte puțin, după fiecare adăugare din amestecul de ou am amestecat super bine compozitia, să se înglobeze ouăle, la sfârșit am amestecat cam un minut și ceva, la final am adăugat migdalele tocate și merișoarele. Am turnat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade C cam 20-25 de minute. Am scos tava și am lăsat să se răcească puțin compoziția, am scos negresa pe un grătar și am lăsat-o încă puțin să se mai răcească, apoi am tăiat-o și a ieșit ce vedeți. Eu am gustat așa, în avanpremieră și chiar mi-a plăcut ce a ieșit, dar ... după cum am spus, aștept verdictul final. Sper să fie unul bun, chiar am emoții. Țineți-mi pumnii! Și încercați și voi rețeta asta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu