Este cu siguranță una dintre rețetele mele favorite. De fapt a devenit, pentru că e prima dată când fac așa ceva și n-am cuvinte să vă spun cât e de bună varianta asta de hummus. E genială, demențială, aș fi mâncat tot, dar m-am abținut, că au mai mâncat și alții, nu de alta :))
Nu mai repet rețeta de bază de hummus, o găsiți aici, cu singura mențiune că de data aceasta am folosit boabe de năut pe care le-am lăsat peste noapte în apă rece amestecată cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și a doua zi le-am fiert (am schimbat apa în care au stat, chiar de vreo 2, 3 ori, că nu am fiert năutul la prima oră din zi :P). Am adăugat 2 ardei copți (pe care îi aveam puși la congelator) și o linguriță cu pastă de ardei iute. Le-am blenduit acolo de zor , am ornat cu ulei de măsline și summac și sănătate la păsări. L-am lăsat în frigider (peste noapte, dar nu-i musai, însă trebuie să-l lăsați măcar o oră, să se așeze bine aromele și să se întrepătrundă, să simțiți savoarea acestui fel în deplina ei splendoare :D ) și l-am atacat a doua zi care cu furculițe, care cu lipie arăbească, care cu lingura, fiecare cu ce a apucat.
V-am zis cât a fost de bun? Ei, vă mai spun o dată :))
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu