Am făcut un anișor de blog! La mulți ani! și sper să creștem și mai mari și mai voinici în anul următor. :) Și cum să nu sărbătorim momentul așa cum se cuvine? Ne-am făcut de cap cu un tort dulce și colorat, cu blat de unt și cremă de mure, decorat cu trandafiri de zahăr. Producție proprie :P. Despre toate astea o să vă povestesc în episodul următor, momentan doar poze. Astăzi, sărbătorim! O zi minunată tuturor!
Și rețeta, să nu rămân restantă, după cum mi s-a atras atenția :)
Blat
1 și 1/2 cană unt la temperatura camerei
2 căni și jumătate zahăr brut
5 ouă
1 lingură extract de vanilie
3 căni făină
3/4 linguriță
1/4 linguriță sare
1 cană lapte
Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă oul unul câte unul și se amestecă bine, bine, se mai adaugă și vanilia. Făina se amestecă cu sarea și praful de copt și se adaugă amestecului precedent în combinație cu laptele în 3 tranșe, alternativ, începând cu făina. Se pune în forma unsă cu unt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Se lasă să se răcească bine înainte de a se tăia. Se taie în 3.
Cremă
1 cutie și 1/2 cremă de brânză la temperatura camerei
1 cană zahăr pudră
1 lingură extract de vanilie
2 cană mure (1 cană mure zdrobite, 1 cană mure întregi)
Se amestecă bine, se dă la rece să se întărească și se umplu blaturile cu crema și se presară murele.
Glazură: cremă de unt
1 cană unt
1 linguriță extract de vanilie
4 căni zahăr pudră
2 linguri lapte
2 linguri amidon
Se amestecă cu mixerul bine, bine și se dă la rece până se folosește. Se unge partea exterioară a tortului și peste se întinde o foaie de marțipan. Se decorează cu flori de zahăr și cu ce mai vreți, dacă vreți.
Comentarii
Trimiteți un comentariu