Tot de o aniversare, am făcut tărtuțele astea, de vară, așa, ușurele și răcoroase. Pentru crustă nu m-am complicat, căci căldura de afară m-a cam amețit și nu prea am mai avut putere să stau în bucătărie, așa că am folosit aluat de foietaj din comerț. Am uns formele de tarte cu unt și am pus aluatul în forme (am decupat cu un cuțit bine ascuțit rotunduri puțin mai mari decât formele de tarte, astfel încât să îmbrace toată forma, baza și pereții). Peste am pus o cremă de vanilie (crème pâtissière sau pastry cream, fiecare după ce nume vrea s-o găsească, în franceză sau engleză), de data aceasta am făcut crema după altă rețetă, din cărticica mea de tarte, folosind și ouă întregi, smântână de frișcă și am eliminat untul.
Am pus la încălzit 235ml lapte și 120ml smântână lichidă de frișcă și le-am ținut la foc mic până s-a înfierbântat amestecul. Separat am amestecat 2 ouă întregi și un gălbenuș cu 100g fructoză (trebuia să fac varianta fără zahăr, căci unul dintre consumatori n-are voie, pentru cine nu are interdicții, poate folosi zahăr, 115g) și 2 linguri amidon. Apoi am turnat încet lichidul fierbinte și am amestecat bine, bine, am pus la loc pe foc compoziția și am mai lăsat-o 1-2 minute până a început să se îngroașe, amestecând continuu, am luat de pe foc și am pus 2 lingurițe cu extract de vanilie. Peste am pus folie alimentară, cu contact direct pe suprafața cremei, să nu se facă crustă și am lăsat-o să se răcească, apoi am pus-o la frigider și am lăsat-o aproximativ 1 oră, o puteți lăsa și mai mult.
Am umplut tartele cam trei sferturi cu cremă, peste am pus felii de nectarine și peste puțin gem de portocale încălzit pe foc mic și am glazurat frumos feliile de nectarine, am dat tartele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C și le-am ținut cam jumătate de oră, până s-a făcut foietajul. Tare bune au fost, nu foarte dulci, s-au mâncat și au fost apreciate. M-am bucurat tare mult!
Poftă bună!
Din cauza unor mici probleme de sănătate, o să fac o pauză în postări, cel puțin până săptămâna viitoare, cândva, nu intrați în panică. Voi reveni cu forțe proaspete și cu rețete noi și îmbietoare ;). Să fiți sănătoși!
Love these adorable peach tarts! We are getting so many peaches now, that would make a perfect dessert for teatime!
RăspundețiȘtergereExactly! And I am sure pears work as nicely as the peaches. But I would chose a sweet tart crust instead of this puff pastry :)
RăspundețiȘtergere