M-am jucat puțin și cu compoziția asta în sensul că am folosit un mălai foarte, foarte fin (cam ca făina, așa, luat de la Plafar) și făină integrală de speltă, combinație ce a dat o consistență deosebită prăjiturii mele iar în combinație cu zahărul de melasă, fructele și lămâia a rezultat o prăjitură savuroasă, pe care eu o recomand cu căldură ca tratație într-o după amiază leneșă, de savurat alături de o ceașcă de cafea cu lapte sau un ceai aromat.
- 150g făină speltă
- 100g mălai fin
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 linguri zahăr tip melasă
- 2 ouă
- coaja și sucul de la 1 lămâie
- 100g unt topit și răcit ușor
- 200g afine (150 în compoziție, 50g pe fundul tăvii)
- 150g iaurt
- 2 linguri lapte
- 2 linguri zahăr granulat (brut) pe fundul tăvii
- unt pentru uns tava
Am amestecat separat ingredientele uscate și cele umede, apoi le-am combinat, la sfârșit adăugând și afinele spălate și scurse bine. Pe fundul formei unse cu unt - în care am copt prăjitura - am presărat zahărul granulat și 50g de afine. Apoi am turnat compoziția și am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până a fost gata și a trecut testul scobitorii, aproximativ 45 de minute. Am lăsat-o în formă să se răcorească și apoi am răsturnat-o pe un platou. N-am mai ornat-o cu nimic, afinele așezate pe fundul tăvii s-au așezat frumos. Bună, bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu