Nu râdeți, doar asta e traducerea, nu? :P Nu știu cum stă treaba asta cu traducerile, mă debusolează total, așa că le zic și eu într-un fel, pricepeți voi despre ce e vorba. O minunăție prăjiturelele astea, ce să spun? Am mai spus-o și o repet, ciocolată+fructe= biiiig love! Pentru mine, cel puțin :). Și pentru că azi e mare sărbătoare mare, sărbătoresc. Mai piano, că iar m-au apucat oareșce probleme medicale, dar musai sărbătoresc cu ceva bun și dulce. Mai multe ceva-uri, ăsta e primul. De ce nu sunt brioșe/muffins? Pentru că sunt niște prăjituri în miniatură, de aia :D. Și sunt bune, bune rău de tot!
Ingrediente
- 1 și 1/2 cană făină (amestec făină albă și integrală)
- 1/2 cană cacao
- 3/4 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 130g unt la temperatura camerei tăiat bucăți
- 3 ouă medii sau 2 ouă mari
- 1/2 cană fructoză sau 1 și 1/3 cană zahăr
- 1 lingură extract de vanilie
- 1 cană lapte la temperatura camerei
- 3/4 cană ciocolată neagră
- 150g zmeură scursă bine
Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă pe rând ouăle, vanilia. Separat se amestecă făina cu sarea, praful de copt și cacaoa (eu le-am dat pe toate prin sită, să iasă mai puficios aluatul). Se adaugă ingredientele uscate alternativ cu laptele în amestecul de unt și ouă, iar la final se înglobează ciocolata și zmeura, cu grijă să n-o storcoșim. Am uns cu unt forma de brioșe și le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute. Le-am scos și le-am mai lăsat în formă vreo 10 minute, apoi le-am scos pe un grătar și le-am lăsat să se răcească. Le-am glazurat în ziua în care le-am servit cu următoarea glazură.
Pentru glazură
- 1 cană frișcă (din smântână grasă)
- 50g zmeură
Pentru ornat - zmeură proaspătă.
Asta a fost tot!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu