Treceți la conținutul principal

English muffins cu ouă de prepeliță și ciuperci


    Dacă tot am făcut pâinicile astea, trebuia să le și mănânc cu ceva, altceva în afară de unt și gem. Și după cum se știe, mai mult sau mai puțin, se folosesc pâinicile astea ca și „canapele” pentru ouăle Benedict, ouăle Florentine sau felurite variante de ouă, în sandwich - uri cu carne sau pește. Eu am ales să le folosesc pentru un dejun destul de proteic spun eu, cu o omletă din ouă de prepeliță, ciuperci, smântână și cașcaval.
    Ce am făcut mai exact? Am rupt în două o pâinică și am pus-o cu miezul în sus într-o formă de ceramică unsă cu o lingură cu smântână lichidă. Am turnat peste fiecare bucată puțină smântână lichidă (din aceea de gătit).

    Omleta am făcut-o din 8 ouă de prepeliță pe care le-am amestecat cu un vârf de cuțit cu sare, piper alb și nucșoară, tot câte un vârf de cuțit, un ardei iute uscat tocat (chilli, unul mic, mic) și o lingură de smântână lichidă. Ciupercile tăiate felii le-am sotat în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi tocat mărunt, apoi am turnat peste ouăle și le-am copt ca pe o omletă. Am împărțit omleta în 2 și am pus peste fiecare bucată de pâinică unsă cu smântână câte o porție.

    Am ras niște cașcaval afumat peste și am mai pus niște pesmet rumenit în puțin unt (îmi mai rămăsese de fapt de la niște ciuperci umplute pe care le făcusem mai devreme), peste am mai turnat ceva smântână și am dat toate astea la cutorul încins, în partea de sus, vreo câteva minute, până s-a topit cașcavalul.



    Și asta a fost tot. A! Am mai tăiat vreo 2 castraveți murați lângă. 

Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți...

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi...

Cornuri cu maia

     Nu m-am gândit la ceva anume când am făcut rețeta asta, vroiam doar să fie ceva cu maia, să fie și dulce, de Moș Nicolae mi-a mai venit apoi în gând. Căci nu îl putem aștepta pe Moșu' fără ceva bun, nu? Și așa au ieșit cornurile de față, rumene și grăsunici, umplute cu lucruri diverse, ce sper să vă încânte. Ingrediente Aluat 230g maia albă, hidratare 50% 250g lapte de cocos (eu am avut o cremă de cocos pe care am diluat-o cu apă) 350g făină (250g făină albă, 100g făină de secară) 1 linguriță sare 2 linguri miere 1/4 cană unt de cocos topit Umplutura - rahat tăiat felii și magiun de prune cu miez de nucă.      Am amestecat maiaua cu laptele de cocos și făina și le-am lăsat cam o oră într-un vas acoperit. Am presărat apoi sarea, am adăugat miere, frământând aluatul în vas  . Apoi am început să adaug cu lingura untul de cocos, împachetând în continuare aluatul circular în vas. La un moment dat, cam când î...