Dacă tot am făcut pâinicile astea, trebuia să le și mănânc cu ceva, altceva în afară de unt și gem. Și după cum se știe, mai mult sau mai puțin, se folosesc pâinicile astea ca și „canapele” pentru ouăle Benedict, ouăle Florentine sau felurite variante de ouă, în sandwich - uri cu carne sau pește. Eu am ales să le folosesc pentru un dejun destul de proteic spun eu, cu o omletă din ouă de prepeliță, ciuperci, smântână și cașcaval.
Ce am făcut mai exact? Am rupt în două o pâinică și am pus-o cu miezul în sus într-o formă de ceramică unsă cu o lingură cu smântână lichidă. Am turnat peste fiecare bucată puțină smântână lichidă (din aceea de gătit).
Omleta am făcut-o din 8 ouă de prepeliță pe care le-am amestecat cu un vârf de cuțit cu sare, piper alb și nucșoară, tot câte un vârf de cuțit, un ardei iute uscat tocat (chilli, unul mic, mic) și o lingură de smântână lichidă. Ciupercile tăiate felii le-am sotat în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi tocat mărunt, apoi am turnat peste ouăle și le-am copt ca pe o omletă. Am împărțit omleta în 2 și am pus peste fiecare bucată de pâinică unsă cu smântână câte o porție.
Am ras niște cașcaval afumat peste și am mai pus niște pesmet rumenit în puțin unt (îmi mai rămăsese de fapt de la niște ciuperci umplute pe care le făcusem mai devreme), peste am mai turnat ceva smântână și am dat toate astea la cutorul încins, în partea de sus, vreo câteva minute, până s-a topit cașcavalul.
Și asta a fost tot. A! Am mai tăiat vreo 2 castraveți murați lângă.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu