Tot din ciclul rapid, un hummus puțin mai picant, mai condimentat, la fel de gustos și sățios ca toate celelalte, părerea mea ;). Eu le-am pisălit pe toate cu blenderul vertical, nu mi-a luat mai mult de 10 minute. L-am lăsat apoi la frigider vreo oră, două, să se așeze toate aromele și l-am mâncat cu pâinică prăjită (pâinea făcută în casă, am luat niște mix de pâine graham și l-am făcut la mașina de pâine. Bună de tot!), că lipie n-aveam, dar n-am simțit lipsa :P.
- 450g năut fiert
- 3 linguri tahina (pastă de susan)
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță coriandru măcinat
- 1/4 linguriță chimion măcinat
- 1/2 legătură pătrunjel, frunze
- 1 ardei iute fără semințe
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- 1 vârf de cuțit cu piper măcinat
- în plus, vreo câteva linguri de apă rece, dacă amestecul vi se pare prea închegat (eu am pus vreo 3-4 linguri)
De decor ulei de măsline și frunze de pătrunjel.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu