M-am trezit ieri dimineaţă cu biscuiţii ăştia în
minte, aşa că m-am avântat în bucătărie de la prima oră a dimineţii, în timp ce am pus
cafeaua la făcut, la amestecat toate cele pentru obsesivii biscuiţi.
Am pus într-un vas 2 căni cu făină (una cu făină
integrală de grâu, una cu făină de speltă), 2 linguriţe praf de copt, 2
linguriţe rase cu sare, ceva piper proaspăt măcinat şi 60g unt rece tăiat
bucăţi mici. Am adăugat şi 2 căni cu lapte bătut şi o cană cu brânză cedar
răzălită şi le-am amestecat cu o lingură până s-au adunat toate ingredientele.
Am transferat aluatul pe planşeta presărată cu făină şi l-am frământat uşor, de
vreo 3-4 ori, apoi l-am întins cu mâna, căci mi-a fost lene să caut sucitorul
şi l-am decupat cu un pahar cu marginea înfăinată. Am pus biscuiţii în tavă, pe
foaie de copt şi i-am mai lăsat vreo 10 minute
să se odihnească, apoi i-am uns cu niţel unt topit, înainte de a băga tava la cuptorul preîncălzit
la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute. Am copt numai o tură (12
biscuiţi), restul i-am decupat şi i-am pus într-o pungă din aceea cu fermoar la
congelator pentru data viitoare.
Sunt foate buni calzi, cu un pic de unt şi
lapte bătut, aşa cum i-am mâncat şi eu, dar sunt ok şi reci, însă dacă aveţi
posibilitatea, îi puteţi încălzi puţin la microunde, sau la cuptor, sau îi
puteţi tăia în două şi prăji uşor. Și colegele mele au mâncat, reci, din păcate, spun eu, dar ele au fost foarte încântate și așa și au spus că sunt tare gustoși. Nu cred că m-au minciunit ... :P.
Oricum, merită încercaţi. Părerea mea! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu