Impulsionată oarecum de dorința unei prietene de a adopta dieta vegană, mi-am strofocat nițel neuronul să compilez ceva bun care să se preteze la așa ceva. Și cum mai erau în zonă și ceva interdicții la gluten (pe care îl găsim în principiu în anumite tipuri de făină), am desăvârșit ce vă voi prezenta în continuare.
Am măcinat în robot 100g fulgi de ovăz și 100g migdale albite (fără coajă, am luat de la Auchan) și apoi le-am adăugat 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare și în total cam 1 linguriță și jumătate amestec de condimente (scorțișoară, cardamon, cuișoare, nucșoară). Separat am pus într-o cratiță 200g caise uscate cu 250ml apă fierbinte și le-am ținut pe foc mic cam 10 minute, să se înmoaie un pic caisele, apoi le-am pasat cu blenderul, tot în blender făcând și un piure de dovleac din 300g dovleac copt. Caisele și dovleacul le-am amestecat mai apoi cu 1/4 cană ulei de cocos, 2 linguri sirop de agave și zeama de la o portocală mare. Am amestecat cele 2 compoziții și le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu o lingură. La unele am pus de decor și câte o migdală, pe altele le-am lăsat așa. Și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Și cam asta a fost tot. Și mi s-a spus că tare bune au ieșit. Am crezut, că am mâncat și eu și parcă mi-au cam plăcut :).
Poftă bună!
delicioase fursecurile, acum le devoram :) am renuntat la caise uscate, nu aveam, dar au iesit perfecte. acum vad ca ai si alte retete interesante, m-ai castigat ca cititor.
RăspundețiȘtergereMa bucur din tot sufletul ca ti-au placut! Sa-ti fie de bine! :)
Ștergere