Şi dacă tot m-a tentat şi am luat ditai cantitatea
de brânză, am mâncat cât am mâncat din caşul de capră şi cel de oaie, dar la
temeaua asta sfărâmată nu m-am avântat aşa, pe gol, căci era un picuţ cam
sărată pentru gustul meu. Şi cum plăcintă tocmai ce făcusem acum vreo 2
săptămâni, m-am hotărât să fac un gratin. Doi dovlecei stingheri aşteptau
cuminţi în cutia cu legume, aşa că i-am executat cu mare artă pe răzătoarea
minune, aceea care scoate felii subţiri. Am amestecat 500g de telemea sfărâmată
de oaie cu 200g urdă dulce, 300g iaurt de capră, un praf de nucşoară şi un
mănunchi de mărar tocat. Am uns un vas cu puţin unt şi am aşezat un start cu
felii de dovlecei cât să acopăr tot fundul vasului, am pus o tură de compoziţie
de brânză şi am tot stratificat până s-au terminat dovleceii şi brânza. Ultimul strat a fost de dovlecei, iar deasupra am
turnat amestecul obţinut dintr-o lingură cu smântână şi un ou, bătute bine,
bine. Am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C până s-a rumenit
gratinul, cam 40 de minute. Cred că din cauza iaurtului şi a dovleceilor pe
care nu i-am stors de apă gratinul meu a lăsat ceva zeamă, aşa că l-am mai
ţinut puţin la cuptor, să nu mănânc, totuşi, ciorbă. A mai rămas puţină zeamă,
dar nu m-a deranjat, că era bună :P.
Am mâncat o porţie ca garnitură la
friptura de pui la cuptor pe care am făcut-o după şi apoi încă o porţie simplă
la cină. Asta pentru că mi-a plăcut tare, tare mult! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu