Din saga „dovleacul lovește din nou”, încă o rețetă cu ingredientul meu vedetă. Scuze că mi-a luat așa de mult timp să postez rețeta, dar zilele astea n-am avut timp pentru nimic și așa m-a apucat o jale, încât nu pot să dorm, așa că stau și scriu rețeta asta pe care știu că o așteaptă câteva fete cucuiete :).
Ingrediente uscate
- 1 cană făină speltă
- 1 cană făină integrală de grâu
- 1 cană făină de orez
- 1/4 linguriță sare
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță condimente de iarnă (v-am mai spus, cred, că mi-am luat un mix de condimente de la Kamis) - dacă nu aveți amestecați scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișoare, cardamon sau ce condimente vă plac mai mult
Ingrediente umede
- 400g piure de dovleac (dovleac copt și pisălit)
- 3 banane smotocite bine cu furculița (le puteți pune la blender cu dovleacul copt, mie mi-a fost lene, așa că le-am pisălit cu o furculiță)
- 2 ouă bătute ușor
- 2 linguri sirop de agave/miere/ sirop de arțar
- 1 cană lapte bătut
Am amestecat separat ingredientele uscate și pe cele umede, apoi le-am combinat și am mai amestecat în compoziția obținută 50g miez de sâmburi de caise (am cumpărat de la DM) ușor rumeniți la cuptor pentru 4 minute, 50g stafide și 75g ciocolată neagră (eu am pus bumbi, puteți să tocați cu cuțitul o ciocolată normală).
Am pus amestecul într-o formă de chec tapetată cu foaie de copt și am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C cam 45min - 1 oră (până când a ieșit scobitoarea curată). Cam cu 5-10 minute înainte de a scoate checul din cuptor, l-am uns cu o lingură de sirop de arțar și am presărat niște semințe de dovleac. S-au caramelizat ușor, dând un gust deosebit checului. Am scos checul din cuptor și l-am mai lăsat vreo 10 minute în tavă, apoi l-am scos și l-am lăsat să se răcească pe o parte.
A ieșit tare bun, sățios și a mers de minune dimineața cu lăptic sau cu lapte bătut.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu