Din ciclul „nimic nu se aruncă, totul se
foloseşte”, am dibuit şi vreo câţiva morcovi pe lângă dovleceii din gratinul
anterior. Şi cum aveam un sos nemaipomenit rămas de la friptura mea (nimic trendi-flendi, doar carne de pui pusă la cuptor cu usturoi, puțin ulei și vin alb), m-am
gândit că ar fi păcat să se piardă bunătate de arome, aşa că l-am folosit
într-un mod super inspirat, zic eu. Am tăiat morcovii în fâşii şi i-am tăvălit
în sosul de la friptură, căruia i-am mai adăugat o lingură cu ulei de măsline
şi câţiva căţei de usturoi. I-am condimentat şi cu nişte coriandru măcinat şi
un praf de piper şi i-am dat la cuptor până s-au rumenit, apoi i-am scos şi am
aruncat peste ei o mână de frunze de
pătrunjel şi am stors zeama de la o jumătate de lămâie. Mi-nu-naţi! E minunată
salata asta ca garnitură, dar asta dacă scapă nemâncaţi între timp, căci eu,
până să pun friptura în farfurie, am avut grijă să înjumătăţesc cantitatea de
salată :D. Dar nu-i bai! Mai fac şi cu altă ocazie, chiar dacă n-o să mai am la
îndemână sos de friptură, merge şi cu ulei de măsline. Şi chiar o să încerc şi
reţeta lui Jamie Oliver de salată de morcovi, că am dat peste ea zilele
trecute, dar atunci nu mă bătea nici un gând să fac ceva cu morcovi. Vă mai
povestesc după ce fac. Până atunci ...
Poftă bună!
Morcovii proaspăt scoși din cuptor |
Și salata finală
Comentarii
Trimiteți un comentariu