Nu vă plictisesc mult cu povești, a venit toamna, a apărut dovleacul, am început și eu să mă gândesc la felurite bunătăți cu acest ingredient ca vedetă absolută sau co-star, alături de alte cele bunicele și am început să prestez. Astăzi un piure aromat subtil, prima oară fac și cred că o să mai repet figura și cu alte ocazii.
Am avut un sfert de dovleac, pe care l-am curățat de coajă și l-am tăiat cubulețe, am mai luat și un cartof dulce mai mare și l-am executat în același fel, le-am pus într-o cratiță cu apă rece și le-am pus pe foc, până au fiert (nu mai mult de 20 de minute, cred). Am scurs apa în care au fiert și am pasat toate cele cu un pisălog de piure. Am adăugat, pe rând, amestecului 1 linguriță cu sare, 1/4 linguriță nucșoară măcinată, 4 căței de usturoi zdrobiți cu cuțitul și tocați mărunt, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu smântână dulce, iar la final, o mână cu parmezan ras (nu iau din cel deja ras, am o bucată de parmezan pe care o rad proaspăt când am nevoie). Și le-am amestecat bine, bine, foarte bine. Și la final am mai ras o țâră de parmezan așa, de decor. Uite-așa ...
Și astă seară am mâncat o porție cu feliuțe de cârnăciori de vită afumați. Yammiiiii!!!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu