Nu s-a terminat odiseea dovleacului, ce credeați? :)) Mai aveam niște felii de dovleac copt și cum am făcut curat prin frigider ieri, înainte să fac aprovizionarea, am dat și peste o cutie cu cremă de brânză. Așa că astăzi, cum fac eu de obicei duminica, am purces la gătit. Asta a fost ultima creație pe ziua de azi, asta dacă nu îmi vin cine știe ce idei mai târziu, că nu răspund de faptele mele :P. Și înscriu budinca asta tot la capitolul „de dietă” , având în vedere faptul că ingredientele folosite sunt prietenoase cu silueta.
Am amestecat 3 ouă mari cu 2 lingurițe extract de stevie-îndulcitor, semințele de la o păstaie de vanilie, 1 linguriță esență de vanilie,1 cutie cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsime (0,2%) și cam o cană (240g) piure de dovleac (din dovleac copt și pisălit la blender). A mai mers și un praf mix de condimente (cuișoare, ghimbir, cardamon, scorțișoară etc. de la Kamis). Am pus amestecul în 4 vase mici termorezistente, pe care le-am așezat într-o tavă mai adâncă, am turnat apă fierbinte până la jumătatea formelor și am dat la cuptorul preîncălzit la 175 de grade C până s-a închegat toată minunăția. Nu mă întrebați de ce am preferat procedeul ăsta de coacere (e cel care se folosește la crème brûlée), poate pentru că n-am făcut o tartă clasică cu crustă și am zis că e mai bine să se coacă așa, încet, în baie de apă.
Cum n-am o lampă din aceea de caramezilat zahărul, am făcut un caramel din 50g zahăr cu puțină apă, la care am adăugat și scorțișoară și am turnat deasupra budincilor. Asta a ieșit. Am și gustat, așa caldă, și mi-a cam plăcut. Poate a ieșit un pic cam dulce pentru gustul meu, așa că data viitoare o să mai reduc extractul de stevie sau renunț la caramel și fac o glazură de cioco neagră. Hmmm, mi se cam face poftă, deci asta înseamnă că săptămâna aviatoare am ce face :D. Acum aștept să se răcească și vă zic cum e și în varianta asta.
S-aveți poftă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu