He, heeee! Nu-i așa că vă plac și vouă biscuiții cu model? Mie da și de multă vreme căutam ștampilici pentru biscuiți, așa că atunci când le-am depistat, le-am luat fără să mai stau pe gânduri. Asta a fost prima tură, să mă obișnuiesc și eu cu ele, n-au ieșit rău, dar cu siguranță la tura a doua vor ieși și mai bine ;). Am ales să fac o variantă simplă de biscuiți, dar pentru că m-am „împiedicat” de niște boabe de cacao sfărâmate (cocoa nibs), jumătate din compoziție a primit așa ceva ca îmbunătățire. Au ieșit niște biscuiți potriviți pentru dimineață, gustare sau când vi se face poftă de ceva bun. Se fac repede, iar eu am mâncat câțiva de dimineață lângă un ceai condimentat (Chai Spice - de la Cărturești luat), îmbunătățit cu un strop de lapte și miere. Bun, bun!
A! Pornind de la rețeta asta sunt convinsă că pot fi făcute multe variante diferite ca aromă, ceea ce voi încerca data (sau dățile) viitoare :).
Ingrediente
- 60g untură vegetală (sau unt/unt de cocos la temperatura camerei)
- 2 linguri miere (zahăr)
- 1 ou
- 150g făină (integrală am folosit eu)
- 1 lingură extract de vanilie
- 1 vârf de cuțit sare roz de Himalaya
Am amestecat toate ingredientele până am obținut un aluat omogen. L-am lăsat 10 minute să se odihnească pe masa de lucru, timp în care am preîncălzit cuptorul la 170 de grade C și am pregătit o tavă în care am pus hârtie de copt. Am împărțit aluatul în 2. Într-una dintre părți, după cum spuneam, am pus o lingură de boabe de cacao. Am întins aluatul și cu ajutorul formelor am tăiat biscuiții, apoi am aplicat ștampilele pentru a obține frumoasele modele. Am pus biscuiții în tavă, pe care am dat-o la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Am scos biscuiții din tavă și i-am lăsat să se răcească pe un grătar.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu