Pentru zile de indulgență culinară și răsfăț, îmi place să fac pizza în casă, cu aluat dospit cu maia și făină integrală, întins subțire, astfel încât să iasă crusta crocantă și cu brânzici bune, parfumate, cu cât mai multe feluri, cu atât mai bine :).
Ingrediente
Pentru aluat am folosit rețeta de aici, însă în loc de făină integrală de grâu am folosit făină speltă integrală și am renunțat la ierburi. Nu am folosit tot aluatul, ci doar jumătate, cealaltă jumătate am pus-o într-un vas închis ermetic pentru o altă pizza.
Topping
- 50g brie
- 50g neufchatel
- 30g fourme d'Ambert
- 50g Danish Red
- 50g brânză Horezu
- 1/4 linguriță piper măcinat
- 1/4 linguriță paprika afumată
Primele patru feluri de brânză le-am tăiat în bucăți mici și le-am presărat pe suprafața aluatului întins subțire, pe care l-am și pus în tavă. Am presărat piperul măcinat și paprika, am mai turnat o lingură cu ulei de măsline peste toate și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 240 de grade C pentru 7 minute. Am pe scos tava și am presărat și brânza Horezu rasă și am mai dat tava la cuptor 4-5 minute, până s-a topit brânza.
Am lăsat-o fix 5 minute să se răcorească puțin înainte s-o tai și s-o mănânc cu maaaaare poftă, având alături și un pahar cu vin roșu parfumat. Hmmmmmm, o bunătate! Și da, o pizza bună cu brânză și un pahar cu vin sunt uneori tot ce îmi trebuie să am o zi minunată!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu