Micul dejun lovește din nou! Nu știu de unde pasiunea mea pentru germeni, dar ce pot să vă spun este că le-am descoperit minunata savoare folosindu-i în general în sandwich-uri, în locul mult obișnuitei salate. Și cum rar am ocazia și dispoziția de a bântui prin hipermarket-uri, atunci când ajung într-unul am grijă să mă aprovizionez cu câteva cutiuțe cu germeni feluriți, de grâu, de lucernă, de broccoli, de fasole mung, de ridichi etc. sau mix-uri. Pentru mai multe informații, Ligia Pop vă povestește foarte frumos aici despre ei. Și cum întotdeauna încerc să combin ingrediente și alimente plăcute papilelor mele gustative, a ieșit acest mic dejun mai mult decât gustos, sățios și sănătos. Și mi-am permis „aroganța” de a adăuga un ingredient special și nespus de drag mie, care a dat o savoare neînchipuită întregului fel, un strop de ulei cu trufe albe. Mniam, mniam, mniam! O nebunie într-o farfurie! :P
Am fiert în apă (în care am pus sare și o lingură cu oțet) două ouă de țară (vedeți cât sunt de sănătoase după culoarea gălbenușului), vreo 2-3 minute a durat, apoi le-am scos pe prosoape de bucătărie, să înlătur excesul de apă. Am amestecat o mână cu mix de germeni (am luat de la Billa) cu puțină sare, piper cu lămâie proaspăt măcinat, o linguriță suc de lămâie, o linguriță ulei de măsline. Am așezat salata de germeni pe farfurie, am pus peste ochiurile, am mai presărat puțin piper și foarte puțin ulei de măsline cu trufe albe. Am avut lângă și o felie de pâine de secară, o minunăție a cărei rețetă o găsiți aici.
Un mic dejun care mi-a făcut cu siguranță ziua mai frumoasă!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu