Am mâncat la un local turcesc mai demult o budincă de orez super gustoasă - fırın sütlaç îi spune - și acum mi-am amintit de ea și mi s-a făcut poftă, mai ales că nu cu mult timp în urmă, prin excursiile mele la magazinul turcesc, am găsit vasele astea de lut, numai bune de folosit la budincă
Am găsit aici o rețetă de bază, evident, eu am făcut ceva transformări :D Și nu mi-a părut rău, chiar a ieșit o minunăție de budincă. :)
Ingredientele pe care eu le-am folosit sunt următoarele:
- 50g orez integral (1/2 cană)
- 2 căni apă
- 1l lapte
- 2ml stevie îndulcitor
- 75g stafide
- 2 ouă de găină
- 2 ouă de prepeliță/1 ou de găină
- 30g amidon
- 1 lingură apă de trandafiri
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- scorțișoară
Orezul l-am spălat și l-am scurs, apoi l-am fiet la foc moderat în 2 căni cu apă. Când toată apa a fost absorbită, am turnat laptele, apoi pe rând am pus stevia, zahărul vanilat și stafidele și le-am amestecat pe foc mic spre mediu, cam jumătate de oră, am amestecat amidonul cu puțin lapte și l-am adăugat compoziției, amestecând câteva minute, până s-a îngroșat.
La final, am pus o lingură de apă de trandafiri și am amestecat. Am lăsat puțin să se răcească, apoi am bătut ouăle de găină și le-am înglobat în budincă, apoi am pus din compoziție în bolurile de lut, am uns pe deasupra cu ouăle de prepeliță bătute și am pus bolurile în tavă, iar tava în partea de sus a cuptorului preîncălzit la 180 de grade C și le-am lăsat vreo jumătate de oră, până s-au rumenit ușor pe deasupra. Și la final, după ce le-am scos din cuptor, am presărat nițică scorțișoară și am gustat, normal, că prea mirosea frumos și nici gustul n-a fost mai prejos!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu