Răsfățul culinar este unul dintre cele mai plăcute feluri de răsfăț oricând, oriunde. Și dacă momentul include și ceva ciocolată, euforia este deplină. Părerea mea! Pentru un moral ridicat la cote cât mai înalte, e bine din când în când să ne mai răsfățăm cu ceva bun. Aș vrea eu să îmi permit mai des răsfățuri din astea, dar de la un anumit moment al existenței mele efemere am băgat de seamă că așa ceva nu prea îmi face bine, așa că încerc să nu exagerez. Și cum azi e zi de sărbătoare, frumos e să avem pe masă ceva bun, cu atât mai mult dacă avem sărbătoriți.
Prăjiturelele în ceașcă (cupcakes) sunt deliciile perfecte pentru orice moment și ocazie, fie că e un moment obișnuit, fie că e unul de sărbătoare. Și prăjiturelele astea chiar mi-au adus mult răsfăț pentru ziua de azi.
Ingrediente
- 250g făină
- 2 lingurițe și 1/2 praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță cardamon măcinat
- 2 ouă
- 100g miere
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 2 banane coapte, pisate bine cu furculița
- 125g unt topit și răcit
- 100g ciocolată tăiată în bucăți
Ouăle se bat bine, bine cu mierea (cu mixerul e de preferat, dacă nu vreți să vă obosiți prea mult cu telul), se adaugă bananele și extractul de vanilie și se mixează până la omogenizare, se adaugă untul, iar apoi în 3 ture făina amestecată cu praful de copt, sarea și cardamonul măcinat. La final se încorporează ciocolata și se pune compoziția în tava de brioșe/muffins/cupcakes în care se pun forme de hârtie (sau se unge bine cu unt dacă nu aveți forme de hârtie). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 25-30 de minute (trec proba scobitorii). Se scoate tava și se lasă 5 minute, apoi se scot prăjiturelele pe un grilaj și se lasă să se răcească complet.
Glazura
- 100g unt moale
- 200g cremă de brânză la temperatura camerei
- 1/2 banană mixată
- 1 lingură miere
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Nu mi-a ieșit glazura asta super tare, probabil ar trebui o cantitate mai mare de unt sau să puneți zahăr pudră (în mod normal, se pun cam 2-3 căni, eu prefer să nu folosesc zahăr). Se ornează cu această glazură prăjiturelele răcite, de preferat în ziua în care se și servesc.
Așa se fac. Eu am gustat una fără glazură după ce s-au răcit să văd ce minunăție a ieșit. O minunăție a ieșit, într-adevăr. Sunt aromate, sunt pufoase și au ciocolată!!!!!! Cred că nu mai trebuie să spun nimic. Decât ...
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu