Sunt mai rapid de făcut decât gogoșile dospite, așa că dacă vi se face poftă nu trebuie să așteptați câteva ore până sunt gata.
Ingrediente
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr (brut din trestie de zahăr)*
- 2 linguri ulei de rapiță
- 1 pahar mic iaurt (150g, Olympus grecesc 2% grăsime)*
- 12 linguri făină (integrală)*
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
* eu am pus ce e menționat în paranteză, puteți folosi ce aveți la îndemână
Le-am amestecat pe toate și am lăsat compoziția jumătate de oră să se odihnească. Am încălzit ulei de rapiță într-o cratiță (poate fi folosit orice fel de ulei vegetal - rapiță, arahide, floarea soarelui) până a ajuns la 170 de grade C (da, am și termometru pentru lichide, sirop de zahăr, etc. Dacă nu aveți, ideea e ca un cub de pâine să se rumenească în 60 de secunde, daca nu e gata mai trebuie încins, dacă se maronește prea repede, e prea încins.). Am luat cu lingura din compoziție și am pus în uleiul încins, întorcându-le cu paleta să se rumenească pe toate părțile, cratița mea fiind mai micuță, n-am pus decât câte 4 gogoșele, să se poată rumeni bine toate și să nu se încalece unele peste celelalte. S-au făcut în cam 3-4 minute. Le-am scos pe șervețele absorbante, apoi am turnat peste ele miere, am presărat nucă măcinată și scorțișoară măcinată.
N-am mai mâncat de mult gogoși, așa că nu știu dacă sunt cea mai obiectivă persoană să-și dea cu părerea, însă au ieșit nemaipomenit de bune, extrem de pufoase la mijloc, gustoase și combinația cu miere, nuci și scorțișoară e de milioane. Mă scuzați, mă duc să-mi mai pun o porție!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu