Am căpătat viruși după o seară frumoasă, de altfel, dar petrecută sub cerul liber. Și deși am fost echipată corespunzător, se pare că statul pe loc vreo 2 ceasuri mi-a cam debusolat sistemul și azi am zăcut cu nasul în batistă, cocoțată în vârful patului, cu Țiți pe post de păturică și am băut jde căni de ceai cald. Dar când sunt într-o stare din asta știu îmi pot ridica puțin moralul cu ceva bun, ciocolatos, fierbinte, ca de exemplu o ciocolată caldă, aromată. Ceea ce am și făcut.
Ingrediente
- 250ml lapte
- 100ml smântână dulce de frișcă
- 1 vârf cuțit sare
- 1 steluță anason
- 1 băț scorțișoară
- 2 cuișoare
- 1 linguriță sirop de arțar
- 1 linguriță cacao
- 3 pătrățele ciocolată amăruie (72% cacao)
Am pus pe foc mic într-o cratiță laptele cu smântâna, sarea, anasonul, scorțișoara și cuișoarele și le-am adus la punctul de fierbere. Am amestecat separat cacaoa, siropul de arțar și ciocolata rasă, am turnat amestecul fierbinte de lapte și am amestecat bine, apoi am pus la loc pe foc toată minunea asta și am mai lăsat-o 2-3 minute, amestecând ușor. Am strecurat-o mai apoi și am pus-o într-o cană. Peste am pus un moț de frișcă obținut dintr-o sută de grame smântână dulce de frișcă bătută bine cu o linguriță sirop de arțar. Și peste toate, am presărat nițică scorțișoară.
Și am băut-o. Balsam pentru suflet, încântare pentru simțuri și ridicare a moralului meu zăpăcit de viruși, un răsfăț de care m-am bucurat la ceas de seară. Asta nu înseamnă că nu-l puteți savura oricând aveți poftă. Așa că ... Să-l savurați cu drag! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu