Îmi plac biscuiții deigestivi pentru că sunt dulci și ușor sărați crănțănicioși, dar fragezi, multifuncționali - îi pot mânca simpli, pot face sandwich din ei cu cremă de ciocolată la mijloc sau gem, îi pot folosi ca bază de tartă - toate în același timp. Și chiar dacă au apărut pe piață variante mai sănătoase, bio, cu ingrediente cât de cât de încredere, eu tot spre cei făcuți în casă trag, pentru că nu sunt absolut deloc greu de făcut și nici nu-ți iau o veșnicie. Eu am preferat de data asta să folosesc 2 feluri de făină, integrală și de ovăz, dar merge și numai cu făină integrală, sau alte combinații, iar în loc de unt am folosit ulei de cocos.
Ingrediente
- 1 cană făină integrală (+ 1-2 linguri pentru întins)
- 1 cană făină de ovăz
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3/4 linguriță sare
- 3 lingurițe zahăr brut vanilat (adică în borcanul în care am zahărul am pus o păstaie de vanilie de la care am folosit miezul pentru o prăjitură)
- 1/2 cană ulei de cocos (el se întărește, așa că am pus borcanul cu ulei de cocos într-un vas cu apă fierbinte, până s-a lichefiat)
- 1-2 linguri cu apă rece (eu una nu am avut nevoie decât de foarte puțină apă, cred că depinde de tipul de făină folosită)
Am amestecat toate ingredientele, am adunat aluatul în formă de bilă, l-am acoperit cu folie alimentară și l-am presat puțin în formă de disc, lăsându-l în frigider cam 10 minute. Apoi, pe blatul înfăinat l-am întins și am decupat (cu un pahar eu, pentru că nu aveam alte forme potrivite la îndemână), apoi cu o spatulă am așezat biscuiții pe o foaie de copt într-o tavă, i-am înțepat cu o furculiță pe toată suprafața, ca un model, am dat apoi tava la rece, în frigider, pentru 10-15 minute și apoi am dat-o la cuptorul preîncins la 180 de grade C pentru 20-25 de minute, până au început să se rumenească. I-am răcit pe un grilaj, apoi i-am pus într-o cutie închisă ermetic. Și asta a fost tot. I-am mâncat de dimineață cu lapte și tare buni au fost!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu