O zi nu e bună fără ceva dulce și cu atât mai puțin o zi de duminică de toamnă, încă frumoasă și însorită, când te trezești mai târziu și vrei să lenevești și să te răsfeți. Și cum mai aveam niște dovleac copt și nu prea mă mai tenta să-l mănânc nici măcar reîncălzit, l-am pasat și am făcut niște clătite pufoase,scăldate într-un sos de unt caramelizat cu sirop de arțar și nuci. Știu, sună la fel de bine pe cât de gustoase au fost, așa că din punctul meu de vedere, ziua asta a început cum nu se poate mai bine! :)
Ingrediente
- 1 cană și 1/2 făină (eu am folosit făină neagră ecologică)
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță cardamon măcinat
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1 cană cu vârf cu piure de dovleac copt (l-am făcut la blender)
- 1 cană și 1/2 lapte
- 1 ou
- 1/4 cană sirop de arțar (îl puteți înlocui cu miere)
- sucul de la o portocală
Am amestecat separat ingredientele uscate și pe cele umede, apoi le-am combinat și am amestecat până la omogenizare, nu mai mult. În funcție de tipul de făină folosit s-ar putea să mai trebuiască să modificați cantitatea de lapte sau de făină, oricum, trebuie în final să vă iasă un aluat mai gros decât cel pentru clătitele normale. Am pus pe foc tigaia de clătite, am uns-o cu puțin unt și am copt, pe rând clătitele. Le-am pus pe o farfurie pe care am ținut-o la cald până am făcut sosul.
Sosul l-am făcut la final, pentru fiecare clătită puneți o lingură de unt și jumătate de lingură sirop de arțar. Untul l-am pus într-o cratiță mică, pe foc și l-am lăsat să se topească, apoi l-am mai ținut vreo 3-4 minute, până a început să capete o culoare arămie, apoi am pus siropul de arțar și nucile și l-am mai lăsat 1 minut, două. Am turnat peste clătite și asta a fost tot.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu