Am tot întârziat cu posturile pentru câteva rețete din motive medicale independente de voința și dorința mea, așa că vin repejor să vă spun cum să faceți niște aperitive tare gustoase și nici la capitolul înfățișare spun eu că nu-s mai prejos. Să nu mai spun că sunt și consistente și dacă le faceți fără vreo ocazie specială, le puteți pune în pachețelul de la serviciu pentru micul dejun. Am mai făcut ceva asemănător cu ceva timp în urmă (aici e rețeta), acum am modificat puțin rețeta, cu un rezultat foarte bun, nu numai după părerea mea :).
Ingrediente (pentru 12 bucăți)
- 4 foi de plăcintă unse cu ulei, puse una peste cealaltă și tăiate în pătrate
- 6 felii prosciuto
- 200ml smântână dulce de gătit
- 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
- 6 ciuperci medii tocate
- 2 ouă
- 1/2 cană cașcaval ras (eu am folosit de capră)
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper măcinat
- 1/8 linguriță nucșoară rasă
Am pus în tava de brioșe unsă cu ulei câte un pătrat din foile de plăcintă, astfel încât să acopere pereții formelor. Înăuntru am pus câte jumătate de felie de prosciuto, iar peste am adăugat amestecul din ouăle bătute cu smântâna, la care am adăugat ceapa verde, ciupercile, sarea, piperul, nucșoara și cașcavalul ras. Am dat forma la cuptor cam 35-40 de minute la 180 de grade C, până am văzut că umplutura e fermă. Le-am scos pe un grilaj de răcire. Ele sunt bune și călduțe și reci, după cum vă spuneam au fost apreciate.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu