An nou, lăsăm în urmă mesele festive și revenim ușor, ușor la bunele obiceiuri alimentare de zi cu zi. Așa că o salată consistentă merge și la un mic dejun întârziat, și chiar la prânz, că are tot ce trebuie și nu mai spun cât de gustoasă e.
Ingrediente
- 200g sparanghel
- 2 ouă fierte
- 50g gorgonzola
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare, piper după gust (cam 1/4 linguriță din fiecare)
Sparanghelul l-am pus la fiert în apă clocotită cu sare cam 5-6 minute, apoi l-am scurs și l-am pus într-un vas cu apă foarte rece (eu am pus vasul cu apă cam 10-15 minute în congelator, merge să puneți și cuburi de gheață într-un vas cu apă rece), să opresc gătirea în continuare a sparanghelului și să-mi rămână și culoarea lui verde frumoasă. Apoi l-am scurs, l-am uscat bine de apă cu ajutorul prosoapelor de bucătărie și l-am pus pe farfurie. Am tăiat în 4 cele două ouă fierte tare, am fărâmițat peste gorgonzola, iar deasupra am pus sosul făcut din ulei, zeamă de lămâie, sare și piper. Le-am amestecat puțin pe toate, le-am mai lăsat puțin să se amestece toate aromele și apoi am mâncat-o
Super, super bună a fost,sparanghelul a ieșit puțin crocant, dar fraged, e simplu de făcut și recunosc, am o mare slăbiciune pentru sparanghel, dar e atât de bun, că nu mă pot abține. Din păcate, la noi e și foarte scump, cel proaspăt cel puțin, așa că dacă aveți ocazia să luați, încercați-l într-o salată de felul ăsta, nu veți fi dezamăgiți!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu