E o cremă de orice sezon, după mine, căci îmi plac lămâile tare mult, așa că dacă am la îndemână, le folosesc la aproape orice, atât coaja, cât și sucul. Dar am mereu grijă să le curăț bine, bine, într-o soluție de apă cu oțet și le țin acolo vreun sfert de oră, apoi le frec coaja cu un burețel (nu cel de vase!), le clătesc bine în apă și apoi le folosesc. E o metodă pe care o folosesc la toate fructele, că nu se știe pe unde au umblat :). Întorcându-mă la crema de lămâie, nu e prima dată când o fac și cu siguranță nici ultima, am mai folosit-o la umplut tarte, cupcakes, prăjituri, dar am zis să fac un post separat în care să prezint și rețeta, să nu căutați prea mult de fiecare dată când aveți nevoie de ea. Vă avertizez de pe acum că fiind atât de disperată după gustul puternic de lămâie, eu am folosit o cantitate mare de zeamă de lămâie și a ieșit destul de acruță, dacă nu vă place așa, folosiți mai puțină lămâie.
Ingrediente
- 4 lămâi mari, coaja rasă și sucul (doar 2 lămâi în cazul în care nu vreți să fie crema prea acră)
- 200g zahăr (brut am folosit eu)
- 4 ouă
- 100g unt tăiat în bucăți
Am pus într-un vas, pe baie de apă ouăle bătute cu zahărul și sucul + coaja de lămâie. Am amestecat din când în când, până a început compoziția să se întărească. Apoi am mai lăsat-o 1-2 minute, am dat-o la o parte și am pus untul, bucată cu bucată, amestecând de fiecare dată până s-a încorporat complet. Dacă vă deranșează bucățelele de coajă de lămâie, în momentul ăsta e bine să dați crema prin strecurătoare, eu n-am făcut asta pentru că nu m-a deranjat.
Puteți pune crema în borcane sterilizate și închise ermetic și le puteți păstra la frigider câteva zile. Sunt minunate de cadou (așa cum am făcut și eu cu un borcan). Dar cred că o veți folosi foarte repede și nu o să stea prea mult. :) Eu am mai folosit-o la niște tarte delicioase cu afine (rețeta în episodul următor).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu