Tot de sărbătoare am făcut și cupcake-urile astea aromate și moi, cu glazură combinată din cremă de brânză și mascarpone, parfumată cu extract de vanilie. Și ca să le dau un aer festiv, am folosit niște chese (hârtiuțe) aurii, tocmai luate înainte de sărbători de la KitchenShop (unul dintre magazinele mele favorite, între noi fie vorba :P). Eu spun să le încercați, că tot se apropie altă tură de sărbători (Boboteaza, Sf. Ion) :).
Ingrediente cupcakes
- 125g făină
- 125g unt moale
- 125g zahăr
- 1/8 linguriță sare
- 1 ou
- 2 banane coapte bine (mai mici, sau una mai mare)
- 2 linguri rom alb
Untul l-am mixat spumă cu zahărul, am adăugat, pe rând, ouăle, apoi bananele sfămate cu furculița, până s-au încorporat bine, apoi aatm adăugat alternativ, romul și făina amestecată cu sarea. Le-am pus în tava de brioșe/muffins/cupcakes în hârtiuțe și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 35-40 de minute (au trecut testul cu scobitoarea). Am scos tava și după 5 minute și prăjiturelele din ea, pe un grătar și le-am lăsat să se răcească de tot, apoi le-am decorat cu glazura.
Glazura
- 1 cutie mare cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
- 1/2 cutie mascarpone la temperatura camerei
- 1 lingură mare miere
- 1 lingură extract de vanilie
Le-am amestecat pe toate cu mixerul până am obținut o compoziție fermă și omogenă. Am pus-o în poș și am decorat prăjiturelele. E bine să le decorați în aceeași zi în care le serviți și să le țineți într-un loc uscat și răcoros.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu