Din seria culinară orientală urmează această rețetă, una dintre favoritele mele. Nu, asta nu e „baba ghanoush”, n-o să pricep niciodată de ce se confundă, cel puțin în Siria asta e rețeta de mutabbal, alta e cea de baba ghanoush, despre care o să vă spun cu altă ocazie, când o să fac. Nu mă omor după vinete, cel puțin nu după salata de vinete pe care o facem noi, cu ceapă, dar felurile arăbești de salată de vinete mi se par genial de gustoase. Părerea mea :P
Aveți nevoie de:
Poftă bună! :)
Aveți nevoie de:
- 1 vânătă mai mărișoară, coaptă și lăsată ceva timp la scurs
- 1 lingură iaurt
- 2 linguri tahina (pastă de susan) - se găsește în hipermarket-uri la raionul de produse „exotice”
- 2-3 căței de usturoi pisăliți (cu presa sau cum am făcut eu - în mojar sau pisălog, fiecare cu ce are la îndemână)
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- ulei de măsline pentru decor (cam o linguriță)
Poftă bună! :)
cum nu mai puteam de pofta, mi-am luat vinete si gata mi-am facut papa bun uitandu-ma la reteta ta. mersi
RăspundețiȘtergere:) Să-ți fie de bine!
RăspundețiȘtergere