De dimineață (dar nu foarte devreme), m-am trezit sub impulsuri antagonice (să mai stau în pat, să ma trezesc - ceva de genul acesta), așa că nici micul meu dejun nu s-a abătut de la sentimentele acestea și a ieșit o cooperare fructuoasă (din punctul meu de vedere) între vest și est. „Și-au dat mâna” și s-au completat aromele deosebite ale cafelei arabești, cu cardamon și cele ale clătitelor americane pufoase, îndesate cu câteva felii de banane. Dacă în preparearea cafelei nu a intervenit geniul meu creator :P- cafeaua am luat-o de la un magazin arăbesc, e de la mama ei și are un conținut mediu de cardamon, adică nu-i nici prea prea nici foarte foarte - la clătitele americane nu am putut să mă abțin și le-am dat o mică amprentă personală, nevoită fiind într-o oarecare măsură și de ingredientele avute la îndemână. Am eliminat zahărul, laptele bătut l-am înlocuit cu iaurt (cu conținut normal de grăsime), în loc de ouă am pus același piure din pulpă de mango și mere pe care l-am folosit și la brioșele cu afine, iar în loc de unt am pus ulei din sâmburi de struguri. Mie mi-au placut enorm, m-am răzbunat oarecum pe nereușita clătitelor pe care am încercat să le fac la începutul săptămânii, aceleași clătite americane, dar cu făină de hrișcă - cea mai neinspirată alegere, n-o s-o mai repet decât dacă găsesc o rețetă care îmi promite să nu mai simt gustul ciudat al făinii de hrișcă și în care ingredientele să se lege mai bine. Revenind la dimineața zilei de azi, mi-am umflat burtica cu 2 clatite delicioase (au mai rămas, le donez dacă se află doritori :D) și o cană de cafea aromată. Încercați și voi ;)
Ingrediente uscate:
- 150g făină integrală
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
Ingrediente umede:
- 250g iaurt
- 100g piure din pulpă de mango și mere
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
În plus : 1 banană mare tăiată felii subțiri
Se amestecă separat ingredientele uscate și cele umede, apoi împreună până la omogenizare, nu foarte mult. Se adaugă feliile de banană (eu așa am făcut, că nu am avut răbdare să le fac model, cine vrea le poate așeza în tigaie și apoi să pună aluatul de clătite deasupra) și se coc într-o tigaie non-aderentă. Eu așa am făcut, ca să nu mai pun ulei. Nu s-au lipit, dar dacă aveți îndoieli puteți pune puțin unt sau ulei în tigaie sau îmbibați un servețel cu puțin ulei și ștergeți cu el fundul tigăii, astfel nu veți avea surplus de ulei în tigaie.
Puteți înlocui bananele și cu alte fructe (mere, afine, mure) sau le puteți face simple și le serviți la final cu sirop de arțar sau miere. Se mai pot servi cu lapte, iaurt, cafea, fiecare cu ce are și-i face plăcere. :)
Poftă bună!
O duminică frumoasă și liniștită să aveți!
*Pentru cei cu grijă la siluetă :P, valorile nutriționale/ 100g : 177,17 cal.
6,46g grăsimi
25,23g carbohidrați
4,76g proteine
Comentarii
Trimiteți un comentariu