E o rețetă suuuper gustoasă și ușor de făcut, inconvenientul ar fi că trebuie să stoarceți dovleceii rași, dar nu-i bai, cu puțin antrenament, terminați rapid :P . Asta a și fost masa mea de seară, e bună călduță, cu o lingură de iaurt, dar cred că o s-o savurez mai cu spor recișoară mâine ;)
Ingrediente:
- 1kg dovlecei
- 150g urdă
- 350g telemea de bivoliță
- 3 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)
- 4 căței de usturoi
- 15g mărar
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1 vârf de cutit cu sare
- puțin ulei de măsline pentru uns tava
Dovleceii se dau pe răzătoarea mare și se storc bine. Se amestecă cu urda sfărâmată cu furculița, telemeaua dată pe răzătoare, gălbenușurile, usturoiul pisat, nucșoara și mărarul tocat fin. Albușurile se bat spumă cu un vârf de cuțit de sare și se adaugă cu lingura în compoziția cu dovlecei și brânză, amestecându-se ușor. Se unge cu pensula o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, apoi se toarnă cu grijă toată compoziția. Se dă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade aproximativ 30 de minute. Se servește cald sau rece, cu iaurt, ca aperitiv sau ca cină (cum l-am mâncat eu).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu