O rețetă pe cât de rapidă pe atât de savuroasă. Mie îmi plac mult sosurile dulci-acrișoare și rețeta aceasta chiar reușește o combinație extrem de rafinată, să nu mai spun cât de delicioasă. Aveți nevoie de:
- 400g ficăței de pui, curățați, spălați și scurși bine (eu i-am tamponat cu prosoape de bucătărie din hârtie pentru a îndepărta excesul de apă)
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 lingură sos de rodii (găsiți la același raion de produse exotice din supermarket-uri sau hipermarket-uri)
- 100ml vin rosu (eu am pus un vin sec)
- sare, piper după gust
Puneți o lingură de unt cu uleiul de măsline intr-o tigaie pe foc și sotați ficățeii până capătă o culoare maronie. Adăugați sosul de rosii și vinul roșu, asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă înăbușit până sunt făcuți (după plac, eu i-am lăsat sa se pătrundă cam 10 -15 minute la foc mic cu capac, astfel încât să rămână moi, dacă sunt prea mult ținuți pe foc se întăresc). Se scot ficățeii, iar sosul rămas se mai scade până ajunge la jumătate din cantitatea inițială și se adaugă cealaltă lingură de unt astfel încât să se facă un sos cremos. Turnați sosul astfel obținut peste ficăței. Eu i-am mâncat cu o pita simplă.
Poftă bună! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu