Mi-am amintit că am văzut undeva niște rețete cu unt „îmbunătățit” să-i spun în felul ăsta, care poate fi folosit la diverse produse pentru a da savoare și aromă. Și cum eu sunt cea mai mare partizană a mâncării savuroase, mi-am spus că merită să am la îndemână așa ceva pentru vremuri de restriște, când mi se pune piticul să fac un pește, spre exemplu și cât de minunat i-ar sta lui cu puțin unt înmiresmat pe deasupra ... Pauză din expunere pentru a spera în cuvinte că nu-s atât de plictisitoare încât să vă dau starea pisicii mele, care de când m-am așezat la calculator a luat poziția pe burtă și acum sforăie de îmi tulbură șirul gândirii :)) Revin ... Și ce aromă mai pofticioasă poate exista, decât aceea de pâine proaspăt scoasă din cuptor cu unt înmiresmat ...
Așa că, bălind copios în gând la asemenea fantasmagorii, am început să sap în vasta colecție, după niște amestecuri „aromate” de unt. Și m-am oprit la trei feluri, care mi-au făcut mai mult cu ochiul (minții):
- Unt cu tarhon
- Unt provensal
- Unt cu ierburi aromatice
Pentru primele două am făcut cantitate mai mică, la fiecare am folosit doar jumătate de pachet de unt, pentru untul cu ierburi am folosit un pachet întreg. Atenție! Untul pe care îl vom folosi trebuie ținut la temperatura camerei, astfel încât să fie ușor de amestecat.
Unt cu tarhon
Ingredinete:
Se pune untul pe o folie alimentară și se ruleză, dându-i forma unui sul.
Unt provensal
Ingrediente:
Unt cu ierburi aromatice
Ingrediente:
Last edit: Dedic aceste rețete Găbiței, cu mulțumiri pentru ajutorul acordat în aranjarea frumoaselor fotografii la locul lor!
Așa că, bălind copios în gând la asemenea fantasmagorii, am început să sap în vasta colecție, după niște amestecuri „aromate” de unt. Și m-am oprit la trei feluri, care mi-au făcut mai mult cu ochiul (minții):
- Unt cu tarhon
- Unt provensal
- Unt cu ierburi aromatice
Pentru primele două am făcut cantitate mai mică, la fiecare am folosit doar jumătate de pachet de unt, pentru untul cu ierburi am folosit un pachet întreg. Atenție! Untul pe care îl vom folosi trebuie ținut la temperatura camerei, astfel încât să fie ușor de amestecat.
Acestea sunt ingredientele pe care le-am folosit
Unt cu tarhon
Ingredinete:
- 1/2 pachet de unt
- 2 linguri de tarhon tocat fin
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- sare și piper
Se pune untul pe o folie alimentară și se ruleză, dându-i forma unui sul.
Unt provensal
Ingrediente:
- 1/2 pachet de unt
- 2 linguri de măsline negre tocate mărunt
- 1 1/2 lingurițe rozmarin tocat fin
- 1 linguriță usturoi tocat mărunt
- 1 linguriță piper măcinat
Unt cu ierburi aromatice
Ingrediente:
- 1 pachet de unt
- 1 lingură frunze de pătrunjel tocate mărunt
- 1 lingură mărar tocat mărunt
- 1 linguriță tarhon tocat mărunt
- 1 linguriță rozmarin tocat mărunt
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 1/2 linguriță de sare
Last edit: Dedic aceste rețete Găbiței, cu mulțumiri pentru ajutorul acordat în aranjarea frumoaselor fotografii la locul lor!
Comentarii
Trimiteți un comentariu