Mi-am luat o carte nouă cu rețete de mâncăruri „rapide, cu grăsime puțină” , spune titlul ei. Are, după cum bine ne-am obișnuit și chestii mai puțin pământene (adică ingredinete ori foarte scumpe ori pe care trebuie să le iei din altă țară eventual, că la noi mai rar le găsești), dar unele pot fi adaptate cu succes, ceea ce am făcut și eu pentru rețeta aceasta. E o rețetă care necesită ceva timp pentru marinat carnea ( minim 2 ore, recomandat de lăsat la marinat peste noapte) - dacă ești cu foamea-n gât, nu cred că e o idee bună să vă apucați de așa ceva :))
Eu am pus următoarele:
- 3 bucăți piept de pui fără os și fără piele, spălate și curățate
- 4 căței de usturoi, zdrobiți
- coaja fin rasă și zeama de la 2 lămâi
- 1 ardei iute roșu curățat de semințe și tăiat mărunt
- 2 1/2 linguri de miere
- 1 lingură coriandru măcinat
- sare și piper negru proaspăt măcinat
Se încinge cuptorul la 200 grade. Puiul se coace în marinată 35-40 de minute, până când se frăgezește.
Se servește cu o garnitură de cuscus sau orez, cu salată de rosii coapte sau fiecare cu ce are și poftește (Eu o să fac o mega-salată de roșii și pătrunjel ;) )
Poftă bună! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu