Daaaaa, nu-i nimic mai bun cand e frig ca o ciocolată caldă, aromată. Acestea fiind spuse, nu vă mai țin, luați rețeta și dați fuga la bucătărie să vă faceți o porție, apoi luați frumușel cana cu ciocolată fierbinte, cocoțați-vă în vârful patului, înveliți-vă cu o pătură pufoasă, luați și o carte și relaxați-vă!
Ingrediente
- 1 cană lapte
- 1/2 cană smântână dulce de frișcă
- 6 păstăi de cardamon crăpate*
- 1 bucată de lemn dulce (cam 10cm) tăiată pe jumătate în lungime*
- 1 bucată citronela uscată (lemongrass) *
- 1 vârf cuțit cu sare
- 1 linguriță cacao
- 4 pătrățele ciocolată neagră (85% cacao)
- 1 linguriță miere
* Minunatele ingrediente le puteți lua de la Bazarul cu Mirodenii, așa cum am făcut eu.
Se pun pe foc mic, într-o crăticioară, laptele, smântâna dulce, condimentele și sarea și se țin pe foc mic cam 10-15 minute, amestecând din când în când. Într-un vas se amestecă mierea, cacaoa și ciocolata rasă. Se strecoară infuzia de lapte și se toarnă peste amestecul de ciocolată. Se pune tot amestecul la loc, pe foc mic, și se amestecă incontinuu cu telul până compoziția începe să se îngroașe (aproximativ 10min.). Se tornă în ceașcă, se decorează cu frișcă și se mai presară puțin cardamon măcinat. Asta-i tot. Și e delicioasă!
Să vă fie de bine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu