Numai bună, în ton cu sezonul, un deliciu în diminețile sau serile leneșe de vacanță, eu îmi găsesc întotdeauna răsfățul într-o ceașcă cu ciocolată caldă. Am pus o cană mare (250-300ml) cu lapte pe foc cu coaja de la o portocală (pe care am curățat-o cu curățătorul de legume, astfel că n-am luat decât coaja, nu și partea albă, care e amară) și 4 cuișoare, le-am dat în clocot, apoi am stins focul, am acoperit vasul și le-am lăsat să șadă în tihnă cam jumătate de oră. Am amestecat 2 lingurițe de cacao cu 2 lingurițe cu miere și o cană cu apă fierbinte. Am strecurat laptele și l-am adăugat peste amestecul de cacao, am mai pus un sfert de tabletă de ciocolată neagră topită și am întors amestecul pe foc, unde l-am mai lăsat, amestecând continuu cam 5 minute. Dacă vreți o variantă mai pentru oameni mari, puteți adăuga o lingură, două cu lichior de portocale. L-am pus în căni și l-am servit. Cantitatea asta vă ajunge pentru 2 porții.
Un deliciu, aromată, parfumată, bună de băut la căldurică, cu cei dragi!
Să vă fie de bine! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu