Când am gustat fursecurile acestea m-am gândit că le-aș face pentru zile în care vreau să fie soare indiferent de vremea de afară, pentru momente în care vreau să simt arome de departe și vreau să mă răsfăț, și să-i răsfăț pe cei dragi.
Ingrediente
- 200g făină
- 100g unt rece tăiat în bucăți mai mici
- 1 ou
- 1/4 cană miere
- 1 vârf cuțit sare
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță levănțică măcinată (am luat de aici, unde găsiți multe, multe lucruri bune)
- coaja rasă de la o lămâie
Am pus într-un bol făina, sarea, bicarbonatul de sodiu și levănțica, am adăugat untul și l-am amestecat în făină până am obținut o compoziție sfărâmicioasă (eu am folosit blenderul de patiserie manual, merge să puneți ingredientele în robot și să-i dați câteva blitz-uri, până se obține compoziția fărâmicioasă sau să frecați untul cu vârful degetelor de făină). Am adăugat oul, mierea și coaja rasă de lămâie, adunând compoziția într-un aluat omogen. Am pus aluatul o folie alimentară, i-am dat o formă alungită, l-am împachetat în folie și l-am rulat înainte și înapoi până am obținut un rulou. L-am dat la frigider cam o oră, l-am scos și l-am tăiat felii pe care le-am pus pe o foaie de copt în tavă. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 20-25 de minute cu aproximație. I-am scos pe un grătar și i-am lăsat să se răcească.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu