Pentru că niciodată nu sunt prea multe dulciuri, iar fursecurile sunt bune pentru orice moment al zilei, continuu saga fursecurilor cu unele din familia celor fragede, cu unt, dar în două culori. Sunt delicioase, arată bine și cu siguranță nu te poți opri la unul, două.
Ingrediente
- 3 căni făină albă
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 150g unt moale
- 1 cană zahăr brut
- 1 ou mare
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1 linguriță cafea instant dizolvată în 2 linguri apă fierbinte
- 3 linguri cacao
- 80g ciocolată neagră (74% cacao) topită, călduță
Făina, sarea și bicarbonatul le-am amestecat într-un bol. Untul înmuiat l-am amestecat cu mixerul împreună cu zahărul până am obținut o compoziție aerată, am adăugat oul și extractul de vanilie și am bătut în continuare până s-au omogenizat. Cu o spatulă am încorporat amestecul de făină în 2 tranșe până am obținut un amestec omogen. Am luat jumătate din compoziție am pus-o în alt bol și i-am adăugat cafeaua dizolvată, cacaoa și ciocolata topită. Le-am mixat bine, bine până s-au combinat toate ingredientele.
Am format din fiecare dintre cele 2 compoziții câte un dreptunghi, le-am împachetat în folie alimentară și le-am lăsat la frigider cam jumătate de oră. Apoi le-am scos, le-am pus între 2 foi de hârtie de copt - pe fiecare în parte, deci am folosit 4 bucăți de foi de copt și le-am întins cu un sucitor, până am obținut dreptunghiuri de 1cm grosime. Le-am mai dat la frigider 15 minute, așa între foile de copt, apoi le-am scos, le-am suprapus și le-am presat una peste cealaltă cu un sucitor, să nu prindă aer între ele, și le-am mai întins puțin, lăsându-le între 2 foi de copt. Apoi am îndepărtat foaia de deasupra, le-am rulat strâns, ajutându-mă de foaia de dedesubt, am împachetat ruloul obținut în folie, l-am rulat strâns și l-am dat la frigider până s-a întărit. În stadiul ăsta, îl puteți băga la congelator până la 3 luni. L-am scos de la frigider, l-am tăiat în felii egale pe care le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade cam 12-14 minute, până au început să se întărească. Le-am scos pe un grilaj și le-am lăsat să se răcească. Bune și parfumate, după cum spuneam ... și fragede. :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu