Ei, da! Pentru că am intrat oficial în prima lună de iarnă, pentru că e sărbătoarea țărișoarei noastre, nici nu concep să nu fie ceva bun pe masă și, pe cât se poate, să ne amintească de iarnă și de sărbătoare, nu? Așa că am ales o combinație clasică de arome de sezon, completată și înnobilată de savoarea vinului roșu demidulce. Prăjiturelele perfecte pentru o asemenea zi!
Ingrediente
- 125g unt moale
- 125g zahăr (eu am combinat zahăr muscovado light și zahăr tip melasă)
- 2 ouă mari (eu am pus 3 mai mici, că sunt de țară)
- 125g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 3 linguri vin roșu demidulce
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 2 mere mici curățate de coajă și de cotor și tăiate cuburi foarte mici
Untul se amestecă cu zahărul bine, cu mixerul, până se obține o compoziție pufoasă, se adaugă, pe rând, ouăle, vinul, apoi făina amestecată cu praful de copt, sarea și scorțișoara. La final se adaugă bucățelele de mere, se pun în formele de hârtie în tava de brioșe/muffins/cupcakes și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 15-20 de minute, să treacă testul cu scobitoarea. Se scot din cuptor, se mai lasă 5 minute în formă, apoi se scot pe un grătar să se răcească complet înainte de a le orna.
Glazura
- 1/2 cană unt moale
- 3 căni zahăr pudră
- 1 lingură și 1/2 vin roșu demidulce
- 1/2 linguriță cardamon măcinat
- 1/2 linguriță nucșoară măcinată
Se amestecă toate ingredientele cu mixerul până se obține un amestec omogen, cremos, se pune în poșul dotat cu vârf în formă de stea și se decorează cupcake-urile.
Eu am preferat să fac mini-cupcakes, mi-au ieșit 24, dacă folosiți forma normală de brioșe/muffins/cupcakes, ies 12. La fel de frumoase, gustoase și aromate!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu