Nu e din ciclul „împodobește, mamă, bradul”, ci împodobește masa cu bunătăți, să ne bucurăm cum se cuvine de sărbătorile ce se apropie :). Și pentru că și cei mari trebuie sa se bucure de dulciuri, am desăvârșit minunatele prăjiturele cu rom alb, licoare ce merge de minune cu ananasul. Varianta pentru pitici merge cu extract de vanilie sau de cocos, deși din rom, la copt, nu rămâne decât aroma, alcoolul se duce, așa că nu cred că reprezintă un pericol. Oricum, trebuie să le încercați, sunt unele dintre cele mai moi cupcakes pe care le-am gustat.
Ingrediente cupcakes
- 125g făină
- 125g unt moale
- 125g zahăr (muscovado light am folosit eu)
- 1/4 linguriță sare
- 2 ouă
- 2 linguri rom alb
- 225g ananas din conservă, scurs bine și tăiat bucățele
Făina și sarea le-am cântărit și le-am cernut într-un vas. Separat, am mixat bine, bine untul cu zahărul, până a început amestecul să se umfle și să fie ușor, am adăugat, pe rând, ouăle, amestecând până la omogenizare, apoi am pus jumătate din cantitatea de făină, romul, am amestecat, apoi am pus restul de făină și am amestecat până am obținut o compoziție cremoasă. Am încorporat ușor și ananasul și am pus cu lingura de înghețată compoziția în tava pregătită cu forme de hârtie. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 25 de minute, am scos-o și am mai lăsat prăjiturile 5 minute în tavă, apoi le-am scos pe un grătar să se răcească complet.
Glazura
- 100g smântână dulce de frișcă rece
- 125g mascarpone
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură miere
- 2 linguri nucă de cocos răzuită fin, neîndulcită
De decor - cireșe în compot, cu codiță (eu am luat un borcan de la MegaImage)
Am bătut bine frișca, cu mixerul, am adăugat crema mascarpone și am continuat mixarea, am adăugat mierea, vanilia și nuca de cocos și le-am bătut până am obținut o compoziție cremoasă, consistentă. Am decorat cupcake-urile cu glazura și am pus câte o cireașă din compot.
Sunt moi, savuroase, aromate, o încântare, ca să nu mai spun că a avut parte de glazura de la o prăjiturică pe care am mâncat-o Kițilina mea, care taaare s-a mai lins pe botic de plăcere! :))
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu