Nu știu de ce mi-a luat atâta vreme să scriu rețeta asta, care este de o simplitate uimitoare și de o bunătate ce nu o pot descrie. Și o să îmi dați dreptate imediat ce veți vedea cele de mai jos. De ce „lapte” de migdale - poate fi numit așa datorită asemănării de culoare, căci după cum vă dați cu ușurință seama, nu are nimic de-a face cu laptele de văcuță/căpriță? Ei , mai sunt oameni în lumea asta mare care nu pot, din motive medicale, să bea lapte, de aceea trebuie să apeleze la substitute. Iar băuturile obținute din diverse semințe, nuci, orez, ovăz, orz sau soia sunt o alternativă. Personal nu mă dau în vânt după după băuturile din soia și am găsit mai pe placul meu acest „lapte” de migdale, pe care m-am hotărât să-l fac acasă, având în vedere că variantele comerciale au și zahăr, ceea ce iar nu e pe placul meu. După cum vă spuneam, nu se face greu, e delicios și poate fi păstrat la frigider 2-3 zile. Tot după plac îl puteți îndulci cu ce vă poftește sufletul și puteți adăuga orice combinație preferată de condimente. Pentru rețeta de azi am folosi miere ca îndulcitor și semințe de vanilie de aromă. Și îmi place atât de mult, încât am hotărât să vă împărtășesc rețeta, poate o încercați și voi. Și dacă vreți să aflați câteva informații despre beneficiile lui, vă invit să citiți articolele de aici și aici.
Ingrediente
- 1 cană migdale
- 1 1/2 cană apă filtrată/plată
Am lăsat la înmuiat peste noapte migdalele în apa filtrată. A doua zi le-am clătit bine în câteva ape și apoi le-am pus în blender împreună cu 4 1/2 căni apă filtrată. Le-am blenduit bine, bine, apoi le-am scurs într-un tifon (eu am de la mama câteva bucăți mari de tifon pe care le folosesc numai pentru scurs laptele sau iaurtul) - puteți folosi și o sită deasă. Am clătit blenderul, apoi am pus lichidul obținut și am mai adăugat:
- 2 linguri miere
- semințele de la un baton de vanilie
- 1 vârf de cuțit cu sare
Pulpa de migdale rămasă am folosit-o la blatul de tort, O puteți mânca și așa, amestecată cu miere sau alt îndulcitor și condimentele preferate, eu am ales să o folosesc după cum ați văzut. Laptele l-am băut și așa, l-am amestecat cu banane sau alte fructe pentru smoothie-uri delicioase la micul dejun. Restul de lapte l-am ținut la frigider într-o sticlă de sticlă. O să vedeți că lichidul se mai decantează, de aceea este bine să agitați sticla înainte de a vă mai turna o porție ;).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu