Treceți la conținutul principal

Batoane cu orez expandat, fructe uscate, migdale și semințe de floarea soarelui



     De multe ori mă uit prin magazine la diverse produse, citesc etichetele și mă întreb dacă nu pot face așa ceva și acasă. „De ce să mă chinui să fac acasă?” vă veți întreba. Mie una, pe lângă faptul că îmi place să mănânc mai mult din ce fac în casă, îmi place să știu ce ingrediente sunt acolo și îmi place să pun acolo ce vreau eu, combinații pe care e posibil să nu le găsesc. Și poate să-mi spună oricine orice, tot mai bune sunt cele făcute de mine :P. Dar cum gusturile nu de dispută și nu se discută, fiecare face ce vrea, însă eu vă propun o rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă, un ceva ce poate fi luat în geantă pentru o gustare pe drum, ceva sănătos, bun și dulce de dat copiilor. Eu am testat rețeta și pe cei mici și pe cei mari și s-au declarat mulțumiți. Ceea ce m-a făcut și pe mine fericită, așa că vă împărtășesc bunătatea asta cu speranța că o veți încerca cât mai curând.

  Ingrediente 
  • 100g (o pungă) fulgi de orez expandat (Rommac)
  • 1 cană ulei de cocos
  • 1 cană miere de albine lichidă
  • 2 căni fructe uscate tocate mărunt (eu am pus o cană de Fruct Mix de la SanoVita și o cană de curmale, smochine și caise uscate - toate tocate)
  • 1 cană migdale crude, tocate mărunt cu cuțitul
  • 1/2 cană semințe de floarea soarelui crude 
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță cardamon măcinat
     Le-am amestecat pe toate bine, bine, astfel încât să fie acoperiți fulgii cu ulei și miere, am pus compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am nivelat-o bine cu o spatulă. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Am lăsat-o să se răcească și apoi am tăiat cu un cuțit lat bucăți egale, unele mai mari, unele mai mici. Mă gândesc la faptul că aș fi putut să le porționez înainte de a băga tava cu compoziția în cuptor, o să încerc data viitoare varianta asta. 
     Oricum, mie mi-au plăcut mult, sunt ușor crănțănicioase, ușor gumate, aromate, numai bune de savurat când simți că îți scade glicemia. Sau poate le încercați dimineața, la micul dejun, cu o ceașcă de cafea. :)

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…