Treceți la conținutul principal

Batoane cu orez expandat, fructe uscate, migdale și semințe de floarea soarelui



     De multe ori mă uit prin magazine la diverse produse, citesc etichetele și mă întreb dacă nu pot face așa ceva și acasă. „De ce să mă chinui să fac acasă?” vă veți întreba. Mie una, pe lângă faptul că îmi place să mănânc mai mult din ce fac în casă, îmi place să știu ce ingrediente sunt acolo și îmi place să pun acolo ce vreau eu, combinații pe care e posibil să nu le găsesc. Și poate să-mi spună oricine orice, tot mai bune sunt cele făcute de mine :P. Dar cum gusturile nu de dispută și nu se discută, fiecare face ce vrea, însă eu vă propun o rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă, un ceva ce poate fi luat în geantă pentru o gustare pe drum, ceva sănătos, bun și dulce de dat copiilor. Eu am testat rețeta și pe cei mici și pe cei mari și s-au declarat mulțumiți. Ceea ce m-a făcut și pe mine fericită, așa că vă împărtășesc bunătatea asta cu speranța că o veți încerca cât mai curând.

  Ingrediente 
  • 100g (o pungă) fulgi de orez expandat (Rommac)
  • 1 cană ulei de cocos
  • 1 cană miere de albine lichidă
  • 2 căni fructe uscate tocate mărunt (eu am pus o cană de Fruct Mix de la SanoVita și o cană de curmale, smochine și caise uscate - toate tocate)
  • 1 cană migdale crude, tocate mărunt cu cuțitul
  • 1/2 cană semințe de floarea soarelui crude 
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță cardamon măcinat
     Le-am amestecat pe toate bine, bine, astfel încât să fie acoperiți fulgii cu ulei și miere, am pus compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am nivelat-o bine cu o spatulă. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30 de minute. Am lăsat-o să se răcească și apoi am tăiat cu un cuțit lat bucăți egale, unele mai mari, unele mai mici. Mă gândesc la faptul că aș fi putut să le porționez înainte de a băga tava cu compoziția în cuptor, o să încerc data viitoare varianta asta. 
     Oricum, mie mi-au plăcut mult, sunt ușor crănțănicioase, ușor gumate, aromate, numai bune de savurat când simți că îți scade glicemia. Sau poate le încercați dimineața, la micul dejun, cu o ceașcă de cafea. :)

Poftă bună!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …