Şi aşa ar trebui să înceapă ziua, cu un mic dejun delicios, hrănitor şi rapid de făcut, evident, mai ales în timpul săptămânii, căci în weekend mai putem lenevi şi nu se mai pune problema. Bineînţeles, că tot suntem în plin sezon al cireşelor, nu mă pot abţine să nu încerc diverse combinaţii, iar aceasta chiar a fost pe placul meu, aşa că m-am gândit să v-o împărtăşesc, căci de ceva vreme nu v-am mai răsfăţat cu ceva bun de dimineaţă.
Ingrediente
- 1 banană
- 1/2 cană cireşe spălate şi curăţate de sâmburi
- 1 cană mare cu lapte rece (cam 300ml)
- 1 lingură sirop de arţar (sau miere)
- 1/2 linguriţă extract de vanilie
- 1 linguriţă amaretto (sau două, depinde câtă aromă vreţi :D sau fără, dar atunci puteţi pune mai mult extract de vanilie)
- 2 linguriţe lecitină de soia
- 1 linguriţă ciocolată neagră tocată mărunt sau răzălită (eu am avut cu 99% cacao, dar vă sfătuiesc să folosiţi una mai "blajină")
- un praf de nucşoară
Am pus în blender toate ingredientele, le-am mixat bine, bine, şi am lăsat vreo 10 minute amestecul să se odihnească în frigider. Apoi am pus minunata băutură într-un borcan, care îmi era la îndemână, merge şi în pahare, căni sau ce mai aveţi în dotare, am presărat încă puţină nucşoară şi l-am băut, cam pe nerăsuflate, recunosc. Dacă vreţi, puteţi să mai aruncaţi şi ceva gheaţă în băutura voastră, mie nu-mi place, aşa că am lăsat-o fix cum era. Parcă ar mai fi mers, totuşi, puţină ciocolată :P.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu