Treceți la conținutul principal

Inimioare cu dovleac

     Nu le-am făcut cu un motiv anume, ci pur și simplu vroiam ceva bun cu dovleac, fără ouă, lapte de vacă, unt. Și cum am mai luat și făină de orez, am vrut să experimentez puțin. Pe lângă faptul că sunt tare frumușele, sunt gustoase, parfumate și ușor de făcut. Deci, la treabă! :)

     Ingrediente
  • 1 cană făină de orez integral
  • 1/2 cană făină de ovăz
  • 1/2 cană fulgi de ovăz
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 banană mare pisălită cu furculița
  • 1 și 1/2 cană lapte de migdale (migdale ținute în apă peste noapte, apoi bine clătite, blenduite cu apă plată și apoi strecurat lichidul)
  • 1/4 linguriță extract de stevie, îndulcitor
  • 1 lingură ulei din sâmburi de struguri
  • 1 și 1/2 cană dovleac ras
  • 1/2 cană fulgi de migdale
  • 1/2 cană stafide de Corint
     Am amestecat făinurile și fulgii de ovăz cu condimentele, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Separat, am amestecat banana cu uleiul, extractul de stevie și laptele de migdale și am adăugat compoziția obținută amestecului de făină. Le-am combinat mai apoi cu dovleacul, fulgii de migdale și stafidele și am pus cu lingura din compoziție în formele de silicon din dotare. Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 30-40 de minute (și au trecut testul cu scobitoarea).

     Cam cu 10 minute înainte să le scot din cuptor am făcut și glazura.

     Galzura
  • 2 căni dovleac tăiat cubulețe mici
  • 2 linguri miere
  • 1 cană apă
  • 1 lingură extract de vanilie
  • zeama de la o portocală
  • un praf de scorțișoară

     Le-am pus pe toate într-o cratiță non-aderentă și le-am pus pe foc mic, până s-a înmuiat bine, bine dovleacul, pe care l-am pisălit cu furculița și am mai lăsat 2-3 minute să bulbucească domol amestecul.

     Am scos tava de la cuptor și am lăsat prăjiturelele să stea liniștite în forme încă vreo 5-10 minute, apoi le-am pus glazura deasupra, am mai presărat o idee de scorțișoară și niște fulgi de migdale și gataaaa! 

Poftă bună!






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…