Pentru de dat, ca de fiecare dată, asta nu înseamnă că n-am gustat și eu și chiar am apreciat la prăjitura asta consistența pufoasă, dar deloc uscată, ci mai degrabă puțin umedă, aromată cât trebuie de ghimbir și scorțișoară și îndulcită cu miere și melasă. Bună, bună, eu am mâncat-o cu cafea după amiază și cu lapte dimineață, restul au mâncat care cum au apucat, unii mai pe înserat, alții mai pe la prânz și s-au lăudat cum că le-a plăcut. Așa o fi! Pot eu să-i contrazic? :P
Ingrediente
- 275g/2 căni făină (amestec integrală și neagră)
- 2 lingurițe ghimbir măcinat
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță cuișoare măcinate
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 linguri miere lichidă
- 2 linguri melasă
- 4 linguri ulei din sâmburi de struguri
- 2 ouă
- sucul de la o porocală
- 3 banane coapte bine
- 1/2 cană stafide
- 1/2 cană alune de pădure ținute 5 minute la cuptor
Am amestecat într-un bol făina, condimentele uscate și bicarbonatul, apoi în mijloc am pus uleiul, mierea, melasa, ouăle, sucul de portocală și le-am amestecat bine pe toate. Separat am pisat bananele bine cu furculița, le-am amestecat cu stafidele și alunele de pădure și le-am adăugat compoziției obținute anterior. Am uns cu puțin ulei și am tapetat o formă cu hârtie de copt, am turnat compoziția și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute. După ce am scos tava am lăsat prăjitura vreo 10 minute, apoi am scos-o și am lăsat-o să se răcească înainte de a o tăia.
A ieșit minunea asta aromată de care, după cum vă spuneam, ne-am bucurat toți cei ce am degustat-o :).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu