Treceți la conținutul principal

Frigănele cu iaurt, banane și sirop de arțar


     Pentru de duminică, la micul dejun, savuroase și fățoase, mie una îmi aduc aminte de copilărie, când ne mai făcea mama duminică și le mâncam cu zahăr presărat pe deasupra, că nu ne mai trebuia altceva. 

     Am bătut un ou bine cu furculița și am adăugat 3 linguri cu lapte, un praf de sare și unul de zahăr. Am înmuiat 3 felii de pâine - puteți folosi franzelă albă, eu am avut o pâine făcută în casă cu făină de ovăz și lapte bătut (vedeți și minunata cărticică pe care mi-am luat-o cu multe rețete de pâinici :P, iar zilele astea o să pun și rețeta) -  timp de 5 minute (întorcându-le pe ambele părți, astfel încât să fie bine îmbibate), le-am scurs și le-am pus la rumenit într-o tigaie în care am topit o lingură cu unt amestecat cu un strop de ulei de arahide. Le-am rumenit pe ambele părți, evident, apoi le-am scos pe o hartie absorbantă și am presărat pe ele, tot pe ambele părți, puțin zahăr brut amestecat cu scorțișoară. Am amestecat iaurtul (am folosit Olympus, iaurt grecesc cu 2% grăsime) cu o lingură cu sirop de arțar și am tăiat o banană în felii subțiri. 

     Pentru o porție am pus pe o farfurie 2 frigănele, am pus peste amestec de iaurt și deasupra felii de banană, am mai presărat puțină scorțișoară și un strop de sirop de arțar. Și lângă am savurat o ceașcă de cafea cu condimente. Bună, bună!

     O primăvară frumoasă să aveți! :)

Poftă bună!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gogoși cu maia la cuptor

     Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți și am făc

File de somn la tigaie în unt și lămâie

     Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fi

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

     Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :)       Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot.       Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul so